Hozzávalók:
· 25 dkg rétesliszt,
· 25 dkg porcukor,
· 1/2 csomag sütőpor,
· 50 dkg tehéntúró,
· 10 dkg mazsola,
· 2 csomag vaníliás cukor,
· 1 citrom vagy narancs lereszelt héja,
· 4 dl tej,
· 2 egész tojás + 1 sárgája,
· 15 dkg margarin
A lisztet, a porcukrot és a sütőport jól összekeverjük, és két részre osztjuk.
A tepsit kivajazzuk, vagy zsírozzuk, kilisztezzük, majd a fenti lisztes keverék egyik felét egyenletesen elsimítjuk a tepsibe. Ezután egyenletesen rászórjuk az elmorzsolt túrót, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a citrom vagy narancs reszelt héját. Ezt beborítjuk a lisztes keverék másik felével.
A 4 dl tejet a tojásokkal jól összekeverjük, és szép egyenletesen ráöntjük a tetejére, majd a 15 dkg margarint vékony szeletekre vágjuk és beborítjuk vele a tetejét. A sütőt előmelegítjük, de a sütemény betevésekor közepes lángra /hőfokra/ tesszük és így sütjük addig, amíg a teteje aranysárga nem lesz. Villanysütőben 1600C-on kb. 25-30 perc alatt sül meg. Melegen tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.