HTML

Naptár

szeptember 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
”Szavazz

Friss topikok

  • *amari: Én is rendszeresen főzöm, a családom is nagyon kedveli! (2016.04.09. 16:39) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás
  • Adora: Ezt ma elkészítem. :) (2014.06.28. 07:27) Kapusznyíka
  • *amari: @kovcskati: Köszönöm! A népies elnevezést valahol az interneten olvastam. A bejegyzésem módosítottam. (2014.05.04. 17:32) Töltött kucsmagomba
  • *amari: Örülök, hogy ide találtál:) (2013.11.09. 17:07) Vaddisznósült kökényes mártással
  • *amari: Sajnos, nem ismerek semmilyen módszert, ami külsőleg mutatja, hogy egy sütőtök milyen ízű. A termőhelyén szépen beérett tök íze vélhetően édes. (2013.10.11. 07:26) Sütőtök
  • Ilds.: Imádom a tejfölt, fogalmam sem volt, hogy házilag hogyan is lehet elkészíteni. :) (2013.05.08. 10:14) Házi készítésű tejföl

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2009.11.20. 06:55 *amari

Tűzdelt őzgerinc

A napokban férjem egy vadász ismerősétől kapott egy jó nagy darab őzgerincet. Hétvégén családi összejövetel készül a lányomnál, Benedeket köszöntjük második születénapja alkalmából. Nagyszülők, unokatestvérek, rokonok lesznek a vendégek, így úgy döntöttem, hogy elkészítem ezt az őzgerincet az ebédhez.
A vadhúst pár nappal ezelőtt bepácoltam, hogy puha, omlós legyen a hús.
Páclé:
-       3 liter víz
-       2 nagy darab karikára vágott vöröshagyma
-       3-4 gerezd fokhagyma
-       3 darab babérlevél
-       1 teáskanál egész fekete bors
-       1 teáskanál borókabogyó
-       1 kiskanál pár szem szegfűbors
-       2 szál friss rozmaring
-       1 kiskanál szárított paradicsom
-       1 kiskanál bazsalikom
-       1 kávéskanál só
-       1 evőkanál 20 %-os ételecet
A fenti fűszereket belettem a vízbe és felforraltam. Amikor már felforrt, beletettem az ecetet és még úgy forrón ráöntöttem a húsra. Annyi páclé kell, hogy a húst elfedje, de így is érdemes naponta 1-2-szer megfordítani a húst a lében. A tálat kitettem a kamrába két napra és ma megsütöttem az őzgerincet.
A pácolt húst hártyáitól megtisztítottam, szalonnacsíkokkal és fokhagymával megtűzdeltem, majd megsóztam, megszórtam fehér borssal, bekentem mustárral és étolajjal, majd egy sütőzacskóba tettem és be a sütőbe. Az előkészített hús mellé tettem még a zsacskóba két nagy darab karikára vágott vöröshagymát, 4 gerezd fokhagymát, 2 babérlevelet, két szál rozmaringot, így zártam le. Szeretem használni a sütőzacskót, mert jól megpuhul benne a hús és szép pirosra pirul anélkül, hogy kiszáradna. 200oC-os villanysütőben másfél órán át készre sütöttem. Tálalás előtt húst lefejtem a csontról, felszeletelem, majd visszahelyezem a csontra, így teszem egy mázas tálcára. Francia burgonyával és mártással lesz tálalva.

1 komment

Címkék: vöröshagyma fokhagyma bazsalikom bors rozmaring páclé babérlevél borókabogyó vadhús szegfűbors sütőzacskó tűzdelt őzgerinc


A bejegyzés trackback címe:

http://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr821538639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Lillamama 2009.11.22. 23:34:12

Fincsi volt az őzgerinc nagyon!