Ilyen húst akkor készítek, amikor nem szeretnék sokat állni a konyhában.
Hozzávalók:
- csirkemell filé
- vöröshagyma
- só
- zöld fűszerek
- étolaj
A csirkemell filét 1-2 cm vastagra felvágom és megsózom.
Egy tepsit kiolajozok és kibélelem karikára vágott vöröshagymával, majd szép sorban elrendezem rajta a hússzeleteket. Megszórom fehér borssal, oreganoval, majorannával, bazsalikommal, szárított paradicsommal, és teszek mellé pár szál rozmaringot. Lefedem alufóliával és hideg sütőbe teszem. Így a hús együtt melegszik a sütővel. Amikor a sütő felmelegedett 200 oC-ra, akkor 15 pecig párolom a húst, majd leszedem róla a fóliát, légkeveréses módra állítva a sütőt készre sütöm.
Köretnek krumplisaláta illik hozzá és kompót.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.