”Szavazz

HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2009.12.12. 20:01 *amari

Babgulyás

Kiadós, tápláló és egyszerű egytálétel a babgulyás.
 
Hozzávalók
 
  • 25 dkg barna-tarkabab
  • 50 dkg sertéscomb
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csöves paprika
  • 1 cseresznyepaprika
  • 1-2 paradicsom
  • 20 dkg burgonya
  • 15 dkg sárgarépa
  • 3-4 szál petrezselyemlevél
  • 2-3 szál lestyánlevél
  • 2 evőkanál őrölt paprika
  • babérlevél
 
Galuska:
 
·                     1 tojás
·                     10-12 dkg finomliszt
·                    
 
A száraz barna-tarkababot már tegnap este megmostam és langyos vízben áztattam reggelig, ill. amíg elkezdtem főzni. Az áztatás legalább 12 óra hosszú legyen.
A 15 dkg vöröshagymát apróra vágtam, zsíron üvegesre pároltam, majd hozzátettem a kis kockákra vágott sertéscombot. Amikor megpörkölődött a hús, tettem rá két evőkanál őrölt piros paprikát, megsóztam, hozzátettem a durvára vágott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, az áztatott babot, felöntöttem vízzel és elkezdtem főzni.
Megtisztítottam zöldségeket, a krumplit, a sárgarépát. Ezeket egészben hagytam és így tettem a leveshez, majd ezekkel együtt kb. 2 óra hosszat főztem. Amikor már majdnem kész, akkor tettem még rá a babér-, lestyán- és petrezselyemlevelet.
Egy tojással, 10 dkg finomliszttel kemény galuskát kevertem és a végén ezt beleszaggattam a levesbe, majd készre főztem.

1 komment

Címkék: tojás vöröshagyma zsír paradicsom paprika fokhagyma galuska gulyás sertéscomb babérlevél petrezselyem babgulyás lestyán finomliszt tarka bab száraz bab


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr621593042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Picitures doktor 2010.01.09. 21:49:59

Kár,hogy nincs beáztatva a bab,mert most RÖGTÖN nekiállnék főzni.. :-(((
süti beállítások módosítása