”Szavazz

HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2009.12.28. 18:42 *amari

Borsos tokány

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhalapocka
  • 1 dl étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • pár karika zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt fehér bors
A húst megmostam, vékony csíkokra vágtam. A kis darabokra felvágott vöröshagymát étolajon megfonnyasztottam, hozzáadtam a zöld paprikát, 4 cikkre vágott paradicsomot, az áttört fokhagymát és a húst, megsóztam, egy kicsit megborsoztam, öntöttem hozzá 1 dl vizet és így pároltam fedő alatt 20 percig. Közben kevergettem és pótoltam az elforrt levet. Amikor már puha lett a hús, sűrű lére párolva, akkor még megszórtam fehér borssal. Petrezselymes rizzsel és fejes salátával tálaltam.
 
Petrezselymes rizs:
 
25 dkg rizst megpirítottam étolajon majd hozzáöntöttem fél liter vizet és megsóztam. Addig főztem fedő alatt, amíg a víz elforrt róla. Ekkor levettem a tűzhelyről, rászórtam az apróra vágott zöld petrezselyem levelet, összekevertem, és így még fedő alatt párolódott kb. 20 percig.

Szólj hozzá!

Címkék: bors borsos tokány párolt petrezselymes rizs marhatokány


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr11628953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása