HTML

Naptár

szeptember 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • *amari: Én is rendszeresen főzöm, a családom is nagyon kedveli! (2016.04.09. 16:39) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás
  • Adora: Ezt ma elkészítem. :) (2014.06.28. 07:27) Kapusznyíka
  • *amari: @kovcskati: Köszönöm! A népies elnevezést valahol az interneten olvastam. A bejegyzésem módosítottam. (2014.05.04. 17:32) Töltött kucsmagomba
  • *amari: Örülök, hogy ide találtál:) (2013.11.09. 17:07) Vaddisznósült kökényes mártással
  • *amari: Sajnos, nem ismerek semmilyen módszert, ami külsőleg mutatja, hogy egy sütőtök milyen ízű. A termőhelyén szépen beérett tök íze vélhetően édes. (2013.10.11. 07:26) Sütőtök
  • Ilds.: Imádom a tejfölt, fogalmam sem volt, hogy házilag hogyan is lehet elkészíteni. :) (2013.05.08. 10:14) Házi készítésű tejföl

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2009.12.31. 14:28 *amari

Székelykáposzta

A székelykáposzta is olyan étel, hogy nincs hozzá kőbe vésett írás, minden háztartásban más, egyéni módon készítik. Én így:
 
Hozzávalók:
 
  • 1 kg kockára vágott sertéscomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 kg hordós, savanyú aprókáposzta
  • 15 dkg rizs
  • 2 evőkanál őrölt édes-nemes paprika
  • 1 kávéskanál őrölt erős paprika
  • 1 kávéskanál egész köménymag
  • 2-3 darab babérlevél
  • tálaláshoz tejföl
 
A vöröshagymát megtisztítottam, apróra vágtam, megfonnyasztottam, majd hozzátettem a kockára vágott sertéscombot és fehéredésig pirítottam. Ekkor hozzátettem a picire vágott fokhagymát, megsóztam, megpaprikáztam, felöntöttem egy fél liter vízzel és 20 percig így főztem. Igazából úgy kezdtem el főzni, ahogyan a pörköltet szoktam készíteni.
A savanyú hordós káposztát még apróbbra vágtam és a 20 perc főzés után hozzákevertem a pörkölthöz, megszórtam az egész köménymaggal, rátettem a babérlevelet, pótoltam a levet és így főztem tovább egy fél óráig. Ekkor hozzákevertem a rizst és készre főztem. A lé szépen elforrt, ill. besűrűsödött a rizstől, nem is szoktam berántani.
Tálaláskor meglocsoltam tejföllel és friss, házi sütésű kenyeret adtam hozzá.

Szólj hozzá!

Címkék: tejföl rizs sertéscomb köménymag babérlevél székelykáposzta hordós káposzta


A bejegyzés trackback címe:

http://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr431635169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.