HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.01.20. 14:50 *amari

Szerb rizseshús

Ennek az ételnek a receptje is családi örökség. Még sose kérdeztem meg, így nem tudom, hogy Szerbiában élő ismerőseim is így készítik el ezt az ételt. Bízom benne, hogy nekik is ízlene így, ahogyan én főzöm.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 darab paradicsom
  • 2 nagy húsos zöldpaprika
  • egy evőkanál zsír
  • egy evőkanál őrölt paprika
  • őrölt fekete bors
  • 20 dkg rizs 
A húst megmostam és apró kockára vágtam.
Megtiszítottam a vöröshagymát és összevágtam. Megmostam a paprikát és a paradicsomot, majd felkockáztam.
A vöröshagymát megfonnyasztottam a zsíron, hozzáadtam a húst, megsóztam és fehéredésig sütöttem. Levettem a tűzhelyről, megszórtam az őrölt paprikával, hozzákevertem a paprikát és a paradicsomot, felöntöttem kis vízzel és úgy főztem, mint a pörköltet. Amikor a hús már majdnem puha, akkor hozzákevertem a 20 dkg megmosott rizst, újra megsóztam, megszórtam kis őrölt borssal, öntöttem rá 4 dl forró vizet és lefedve tovább főztem, néha kevergetve. Amikor elforrt a lé, ez kb. 15 perc, akkor lezártam a gázt és lefedve állni hagytam még 10 percig, ezután tálaltam.

17 komment

Címkék: paradicsom paprika rizs szerb rizseshús


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr351687657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.20. 19:59:57

Ez tulajdonképpen a "Bácskai rizses hús", bár területileg ma Szerbiához tartozik:-)

qwertzu 2010.01.20. 20:00:32

Mélyre eltemetett gyötrő emlékek törnek föl. Az általam valaha evett legrosszabb főtt étel, az az általános iskolám menzáján kínált szerb rizseshús volt.
Mondjuk ha valami hasonlót kaptam volna, biztos nem rezzennék még mindig össze a neve hallatán.

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.20. 20:01:14

Az előző kommentem nem volt szalonképes, vagy elszállt a net sűrű erdejében?
Avagy ezen a blogon, ha azt mondom Bácska, az már nacionalizmus?

Pong 2010.01.20. 20:01:41

Pont erre volt szükségem disznótor után, s karajjal mit tegyek?

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.20. 20:26:28

Na megjött, előző törölve:-)

*amari 2010.01.20. 20:26:50

@ÁkiBáki:
a férjem szerint a bácskai rizseshús nem ennyire lecsós-paprikás, hanem borsosan készül :)

*amari 2010.01.20. 20:27:23

@ÁkiBáki:
nem politizálunk.... főzünk és eszünk!

szicska 2010.01.20. 20:55:07

ez lényegében a bácskai rizseshús, bár nem mindenki tesz bele paradicsomot és paprikát - ez igaz.
sertéscomb helyett viszont sokkal jobb a lapocka, árban ugyanaz viszont sokkal finomabb!

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.20. 20:55:48

@*amari: Lehet, mondjuk én alapból teszek a pöribe paprikát, paradicsomot. Már ha szezonja van, mert ezeket az afrikai paradicsomokat, amiket idehoznak télen, nem kultiválom.
A szerbek jól főznek mondjuk, azok az út menti malacsültek hmmm...

Ááá, csak figyelem felkeltés volt:-)

*amari 2010.01.20. 21:04:26

@ÁkiBáki:
Ilyenkor télen én a fagyasztóból adagolom a paprikát és a paradicsomot, vagy saját készítésű lecsót üvegből. Nyáron, amikor a hazaiból dömping van, akkor teszem el.

*amari 2010.01.20. 21:04:42

@szicska:
tudod, ki mit szeret...

lackotheking 2010.01.20. 23:19:44

mér a szerbeknél van hús?

*amari 2010.01.20. 23:24:39

@lackotheking:
Régen volt, szerintem most is biztosan van hús ott is. Nem ott élek, így nem tudom, de majd megkérdezem.

Hipósgriff 2010.01.21. 07:52:12

Ilyesmit gyermekkoromban ettem először kb. 40 évvel ezelőtt az egyik tihanyi üdülőben. Ezt választottam ebédre, mert fogalmam sem volt mi az a "gyuvecs", csak megtetszett a neve. Aztán nagyon megbántam, mert nagyon csípőre csinálták.
Most már szeretem a csípőset is :)

szabodzsi 2010.01.21. 07:52:43

Megcsináltuk, most lett kész, odabasz. Holnap viszem melóba. Köszi az ötletet!

*amari 2010.01.21. 09:33:22

@szabodzsi:
Remélem jól sikerült! Egészségedre!
süti beállítások módosítása