HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.01.22. 19:05 *amari

Tárkonyos csirkeleves

Kellemes ízű levest készítettem ma csirkemellből, de pulyka, borjú vagy sertéshússal is nagyon finom.

Hozzávalók: 

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 20 dkg burgonya
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1, 5 l alaplé
  • 1 kiskanál tárkony
  • 1 kávéskanál őrölt fehér bors
  • 1 evőkanál finomliszt
A húst megmostam és vékony csíkokra vágtam.
Megtisztítottam, megmostam és kis darabokra vágtam fel a zöldségeket.
A felaprított vöröshagymát az étolajon megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a csirkemell csíkokat és fehéredésig pároltam. Ekkor hozzáadtam a feldarabolt zöldségeket, megsóztam és így is pároltam még egy kicsit, majd megszórtam 1 evőkanál finomliszttel, az őrölt fehér borssal, így pirult még 2-3 percig, ezután felöntöttem másfél liter csontlével, megszórtam a tárkonnyal és így főztem addig, amíg a hús és a zöldségek is puhára főttek. Amikor készen lett, hozzákevertem még a tejszínt és még tettem rá egy kis tárkonylevelet, majd forrón tálaltam. Kis citromlével lehet savanyítani, aki úgy szereti.

Szólj hozzá!

Címkék: leves zöldség pulyka borjú tárkony főzőtejszín csirkemell filé tárkonyos csirkeleves


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr621693437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása