”Szavazz

HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.01.29. 16:58 *amari

Rakott káposzta

Téli C vitaminszükségletünk fő forrása a nyers savanyúkáposzta. Sütve-főzve elveszti ugyan nagy vitamintartalmát, de így is szeretjük. Fogyaszt, salaktalanít, erősíti az ellenálló képességet, az immunrendszert, a csontokat, a fogakat, értékes tápanyagokat tartalmaz és nagyon olcsó. Tejsav baktériumokat és sok növényi rostot tartalmaz. Méregteleníti a szervezetet, szabályozza a bélműködést, és egészségessé teszi a bélflórát. A C-vitamin-, mangán-, réz- és cinktartalma erősíti az ellenálló képességet a vírusok és a baktériumok ellen. Vas-, fluor- és folsavtartalma hozzájárul a vérképzéshez.

 Hozzávalók: 

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 80 dkg hordós savanyúkáposzta
  • 30 dkg darált sertéshús
  • pár szelet húsos szalonna
  • 15 dkg rizs
  • 15 dkg zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd áttört fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • 3 dl tejföl 
Elkészítés:
15 dkg rizst egy evőkanál zsíron megpirítottam, megsóztam, megborsoztam őrölt fekete borssal, hozzáöntöttem 4 dl vizet és addig főztem, amíg a víz elpárolgott, majd fedő alatt várakozott amíg a többi részt összeállítottam. 
A zsírban megfonnyasztottam az apróra vágott vöröshagymát, hozzákevertem az áttört fokhagymát, a darált sertéshúst, megsóztam, megborsoztam és kevergetés mellett 10-12 percig lassan pirítottam.
A húsos szalonnát vékony szeletekre vágtam és kibéleltem vele egy 30 cm x 20 cm-es tepsit, amit előzőleg kizsíroztam.
Kis darabokra vágtam a savanyúkáposztát, a felét egyenletesen elterítettem a tepsiben levő szalonnára, rásimogattam a pirított darált húst, megszórtam újra őrölt fekete borssal, majd ráegyengettem a párolt rizst. Erre került egy újabb réteg káposzta, amit aztán leöntöttem tejföllel, szépen elkentem a tetején és 160 oC-os sütőbe tettem, egy óra hosszat sütöttem.
 
Tejföllel leöntve tálaltam, frissen sütött fehét kenyeret ettünk hozzá.
 

Szólj hozzá!

Címkék: zsír tejföl rizs szalonna c vitamin immunerősítő savanyúkáposzta rakott káposzta növényi rost tejsav baktérium


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr421712923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása