A paprikás krumpli is egy hagyományos magyar étel. Elkészítése egyszerű és gyors, én is szívesen főzöm, mert szeretjük. Nyáron szabad tűzön, bográcsban készül friss paradicsommal és paprikával, száraz, füstölt házikolbásszal.
Hozzávalók:
· 1 kg krumpli
· 1 közepes vöröshagyma
· 1 friss fehérpaprika
· 1 paradicsom
· 1 evőkanál őrölt édes-nemes paprika
· 1 kávéskanál egész köménymag
· 10 dkg füstölt szalonna
· 20 dkg füstölt házikolbász
· só
· 1 tojás + 1 dl víz + rétesliszt a nokedlihez
Elkészítése:
A szalonnát apró kis kockákra vágtam, majd egy lábosban zsírjára pirítottam. Amikor már jól kiolvadt a zsír, de még nem pirult a szalonna, hozzátettem 1 apró kockára vágott vöröshagymát, a felszeletelt zöldpaprikát és megdinszteltem. Levettem a tűztől, megsóztam, megszórtam az őrölt paprikával, egy kis kanál erős paprikát is tettem hozzá és egész köménymagot, belekevertem a felkockázott paradicsomot, a megtisztított, cikkekre vágott krumplit és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje, majd visszatettem főzni. Amikor elkezdett forrni, rászórtam a karikára vágott kolbászt és fedő alatt, lassú tűzön megfőztem.
Egy tojásból, 1 dl vízzel és rétesliszttel nokedlit kevertem, majd egy kanállal beleszaggattam a krumpli mellé és készre főztem. Csemege uborkával nagyon finom vacsora lett.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
lexxa994 2010.02.25. 22:14:01