”Szavazz

HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.02.24. 17:40 *amari

Paprikás krumpli

A paprikás krumpli is egy hagyományos magyar étel. Elkészítése egyszerű és gyors, én is szívesen főzöm, mert szeretjük. Nyáron szabad tűzön, bográcsban készül friss paradicsommal és paprikával, száraz, füstölt házikolbásszal.

 

Hozzávalók: 
·         1 kg krumpli
·         1 közepes vöröshagyma
·         1 friss fehérpaprika
·         1 paradicsom
·         1 evőkanál őrölt édes-nemes paprika
·         1 kávéskanál egész köménymag
·         10 dkg füstölt szalonna
·         20 dkg füstölt házikolbász
·        
·         1 tojás + 1 dl víz + rétesliszt a nokedlihez
 
Elkészítése:
 
A szalonnát apró kis kockákra vágtam, majd egy lábosban zsírjára pirítottam. Amikor már jól kiolvadt a zsír, de még nem pirult a szalonna, hozzátettem 1 apró kockára vágott vöröshagymát, a felszeletelt zöldpaprikát és megdinszteltem. Levettem a tűztől, megsóztam, megszórtam az őrölt paprikával, egy kis kanál erős paprikát is tettem hozzá és egész köménymagot, belekevertem a felkockázott paradicsomot, a megtisztított, cikkekre vágott krumplit és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje, majd visszatettem főzni. Amikor elkezdett forrni, rászórtam a karikára vágott kolbászt és fedő alatt, lassú tűzön megfőztem.
Egy tojásból, 1 dl vízzel és rétesliszttel nokedlit kevertem, majd egy kanállal beleszaggattam a krumpli mellé és készre főztem. Csemege uborkával nagyon finom vacsora lett.

1 komment

Címkék: krumpli paradicsom paprika kolbász szalonna nokedli köménymag paprikás krumpli rétesliszt


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr1001787266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lexxa994 2010.02.25. 22:14:01

Nagyon jó az oldal, jók a receptek, majd anyák napjára meglepem édesanyám valamelyik remek recepttel :)
süti beállítások módosítása