”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.03.05. 16:56 *amari

Fokhagymás csirkemáj

Gyorsan, könnyen elkészíthető ízletes étel készítettem ma csirkemájjal. A csirkemáj tartalmaz cinket, vasat, A vitamint, ásványi anyagokat, fogyasztása egészséges, de hetente nem ajánlatos többször is fogyasztani. A csirkemájból igen változatos ételek készíthetők, finom sütve, főve, párolva, rántva, göngyölve, már annak, aki szereti a májat és nem kell vigyáznia a koleszterinnel.

Hozzávalók:

·         50 dkg csirkemáj
·         8 darab nagy gerezd áttört fokhagyma
·         őrölt fehér bors
·        
·         1 dl étolaj a sütéshez
 
Elkészítése:
 
A májdarabokat megmostam, majd lecsepegtettem róla a vizet, leszedtem róla a hártyákat, aztán egyesével egy tálcára tettem szikkadni. Amikor megszikkadt, akkor kisütöttem a májakat. Egy serpenyőbe öntöttem az étolajat, felforrósítottam, beletettem a májdarabokat, fedő alatt addig sütöttem, amíg át nem párolódott, aztán levettem róla a fedőt, megfordítottam és pirosra sütöttem, majd egy tálra rendeztem. Ez a sütés kb. 2-3 perc volt. A serpenyőbe, amiben a máj sült, beleszórtam a zúzott fokhagymát és átforgattam a megmaradt pici olajban úgy, hogy már nem égett alatta a tűz. A megsült májat megszórtam kis őrölt fehér borssal, megsóztam és rászedtem a fokhagymát.
Vajas krumplipüré volt hozzá a köret és savanyított gyöngyhagyma.

Szólj hozzá!

Címkék: koleszterin máj fokhagyma fokhagymás csirkemáj


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr581811901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása