Gyorsan, könnyen elkészíthető ízletes étel készítettem ma csirkemájjal. A csirkemáj tartalmaz cinket, vasat, A vitamint, ásványi anyagokat, fogyasztása egészséges, de hetente nem ajánlatos többször is fogyasztani. A csirkemájból igen változatos ételek készíthetők, finom sütve, főve, párolva, rántva, göngyölve, már annak, aki szereti a májat és nem kell vigyáznia a koleszterinnel.
Hozzávalók:
· 50 dkg csirkemáj
· 8 darab nagy gerezd áttört fokhagyma
· őrölt fehér bors
· só
· 1 dl étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A májdarabokat megmostam, majd lecsepegtettem róla a vizet, leszedtem róla a hártyákat, aztán egyesével egy tálcára tettem szikkadni. Amikor megszikkadt, akkor kisütöttem a májakat. Egy serpenyőbe öntöttem az étolajat, felforrósítottam, beletettem a májdarabokat, fedő alatt addig sütöttem, amíg át nem párolódott, aztán levettem róla a fedőt, megfordítottam és pirosra sütöttem, majd egy tálra rendeztem. Ez a sütés kb. 2-3 perc volt. A serpenyőbe, amiben a máj sült, beleszórtam a zúzott fokhagymát és átforgattam a megmaradt pici olajban úgy, hogy már nem égett alatta a tűz. A megsült májat megszórtam kis őrölt fehér borssal, megsóztam és rászedtem a fokhagymát.
Vajas krumplipüré volt hozzá a köret és savanyított gyöngyhagyma.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.