Hozzávalók:
· 20 dkg csirkemell
· 2 darab csirkemáj
· 2 darab sárgarépa
· 1 nagy fehérrépa
· 1 darab vöröshagyma
· 2 darab krumpli
· 15 dkg zöldborsó
· 3 szál lestyánlevél
· pár szál petrezselyemlevél
· őrölt fekete bors
· só
Kis olajon üvegesre pirítottam az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzátettem pirítani a csíkokra vágott csirkemellet, a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, az apró cikkekre vágott burgonyát és a zöldborsót. Pár percig pirítottam ezeket, felöntöttem vízzel, megsóztam, megborsoztam, beletettem a csirkemájakat is, és addig főztem, amíg minden megfőtt a levesben, ez kb. 30 perc volt. Ekkor beletettem a lestyánleveleket a szárával együtt.
Egy kis tálban egy tojást megsóztam, 2 evőkanál finomlisztet kevertem bele, kis tejjel hígítottam. Ez a keverék a csurgatott tészta, amit a forrásban levő levesbe csurgattam és összefőztem.
Tálalás előtt a leves tetejét megszórtam apróra vágott petrezselyemlevéllel.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.