”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.05.10. 19:56 *amari

Paradicsomleves

Nosztalgiáztunk. A férjem külön kérésére paradicsomlevest főztem betűtésztával. Fiatalságunkat idézte a menzák régi levese, amit azért nem minden évben szoktam főzni. Van aki nagyon szereti és van aki személyes sértésnek venné, ha ezt tálalnák neki, de hát ugye nem egyforma az ízlésünk.

A kamrában van még pár üveg paradicsomlé, amit a múlt nyáron főztem és tettem el, így nem sokból állt megfőzni a levest.
 
 
Hozzávalók:
 
  • 1 liter paradicsomlé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • másfél evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 zellerlevél a fagyasztóból
  • kristálycukor ízlés szerint
  • 12 dkg betűtészta
A kis fej vöröshagymát nagyon apróra vágtam össze és étolajon üvegesre pirítottam, rátettem a lisztet, és világosbarnára pirítottam, majd ráöntöttem a paradicsomlevet és főzni kezdtem. Megsóztam, megborsoztam, hozzáadtam a zellerlevelet. Amikor felforrt, beleszórtam a betűtésztát és készre főztem. Adtam hozzá még másfél kanál kristálycukrot is, hogy ne legyen túl savanyú.
Főzhetünk a paradicsomlevesbe másféle tésztát is, kiskockát, kis eperlevelet vagy zabszemtésztát, rizs is lehet a betét, de a betűtészta a klasszikus menzai levesbetét.

1 komment

Címkék: leves nosztalgia zeller rizs paradicsomlé menza paradicsomleves betűtészta eperlevél kiskocka


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr61990777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abdulesmia 2010.05.11. 06:57:56

"de a betűtészta a klasszikus menzai levesbetét"
Így igaz! Én sósan, jó borsosan szeretem, de a párom például édesen. Jó példa vagyunk a sokszínűségre.
süti beállítások módosítása