HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.05.19. 19:04 *amari

Köménymagleves

A rántott köménymagleves nagyon egészséges étel, különösen gyomorpanaszokban szenvedőknek.

 Hozzávalók:
 
·                     3 púpozott teáskanál köménymag
·                     1 kisebb fej vöröshagyma
·                     1 evőkanál liszt
·                     másfél liter víz
·                     1 kávéskanál őrölt pirospaprika
·                     3 szál petrezselyemlevél
·                     1 szál lestyánlevél
·                    
·                     étolaj
·                     4 tojás
 
A köménymagot felforrósított étolajban kb. 1 percig pirítottam, majd rászórtam a lisztet és barna rántást készítettem. Levettem a tűzhelyről, megsóztam, paprikáztam, felöntöttem vízzel, beletettem az egészben hagyott vöröshagymát és a lestyánlevelet, visszatettem főzni. 15 percig főztem, forraltam az egészet, majd kivettem belőle a hagymát.
Egy kis tálban felvertem a négy tojást, megsóztam és beleöntöttem a forrásban levő levesbe és addig főztem még kevergetve, amíg a tojás megfőtt. Ez kb. fél perc volt.
Tálalás előtt megszórtam a levest apróra vágott friss petrezselyemlevéllel.
Aki nem szereti a köménymagot, csak az ízét, az átszűrheti a levest mielőtt belefőzi a tojást, de én nem szoktam szűrni. A levest tojás nélküli változatban is tálalhatjuk, adhatunk hozzá pirított zsemlekockát is. A régi menzás változatban pirított kenyérkockát adtak hozzá.
 

Szólj hozzá!

Címkék: tojás köménymag menza petrezselyem rántott leves köménymagleves lestyán


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr642016160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása