HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.08.06. 19:49 *amari

Palócleves

Ez a leves is családunk egyik kedvence, mert sok zöldség van benne és hús is. Az eredeti recept szerint birkahússal készül, de ezzel ritkán főzök, így kicsit hamis a levesem, de így is finom.

 

Hozzávalók:
 
  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csöves zöldpaprika (ha szeretjük, lehet erős is)
  • 1-2 paradicsom
  • 2 nagy burgonya
  • 2-3 sárgarépa
  • 20 dkg zöldbab
  • 1 evőkanál apróra vágott friss kaporlevél
  • 1-2 babérlevél
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
A húst kis kockákra vágtam.
Megtisztítottam a zöldségeket, kis darabokra vágtam a krumplit, karikákra a sárgarépát, kis darabkákra a zöldbabot.
Apróra vágtam a vöröshagymát és felmelegített zsírban megfonnyasztottam, majd rátettem a húst és fehéredésig pirítottam. Hozzátettem a paradicsomot, zöldpaprikát egészben, az apróra vágott fokhagymát, felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje, megsóztam és így főztem 35 percig, addig, amíg már majdnem puha lett a hús. Ekkor beletettem a krumplit, sárgarépát, zöldbabot, hozzáadtam 2 babérlevelet és az őrölt köményt, felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd így főztem lefedve addig, amíg minden puhára főtt.
A lisztet jól elkevertem a tejföllel, pótoltam az elforrt folyadékot, majd a habarást belekevertem a levesbe és felforraltam.
Tálalás előtt friss, apróra vágott kaporlevéllel szórtam meg a forró leves tetejét.
Ízesíthetjük még fokhagymás ecettel is.
 

Szólj hozzá!

Címkék: leves zöldbab kapor palócleves birkahús


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr162204272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása