HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.08.07. 08:06 *amari

Sváb kovászos uborka

Még mindig uborkaszezon van. Egy kedves ismerősöm ajánlotta, hogy készítsek sváb kovászos uborkát. Két-három nap alatt kész lett és fogyasztható, de hűvös helyen lezárt üvegben hónapokig is eláll és ropogós marad tartósítószer nélkül. Ki is próbáltam a receptet, nagyon ízletes lett az uborka. A lényege, hogy a kenyér helyett nyers krumplit használtam a savanyításhoz.

 

Hozzávalók:
 
  • 3 kg kovászolni való uborka
  • 3 evőkanál só
  • pár gerezd fokhagyma
  • kapor
  • 2 darab krumpli 
Tisztára mostam egy 5 literes befőttes üveget.
Langyos vízben feloldottam három evőkanál sót.
A krumplit megmostam és fél cm-es karikákra vágtam.
Alaposan megmostam a 10-12 cm hosszúságú hibátlan uborkákat, a két végüket levágtam, hosszában két oldalról bemetszettem.
Az üvegbe beöntöttem a sós levet, beletettem a kis karikára vágott fokhagymákat, beleszórtam az apróra vágott kaporlavelet, lehet száras kapor is. A krumplikarikák felét az üveg aljára tettem és hosszanti irányban kör-körösen elrendeztem az uborkákat az üvegben. A tetejére tettem a maradék krumplit, felöntöttem langyos vízzel az üveget. Ezután kitettem az udvarra egy napos helyen levő asztalra. A tetejét lefedtem egy üvegtálkával. Másnap reggelre már forrt is és két nap múlva már fogyasztható volt a ropogós kovászos uborka. Leszűrtem és fogyasztásig a hűtőbe tettem.
 
Ezzel a módszerrel savanyítható káposzta vagy zöldpaprika is, ezt én még eddig nem próbáltam, majd ősszel.
 

Szólj hozzá!

Címkék: krumpli uborka sváb kovászos uborka


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr332204877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása