Hozzávalók:
- személyenként 2-3 darab tölteni való paprika
- 50 dkg darált pulykahús
- 10 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- őrölt bors
- só
- 1 liter saját főzésű paradicsomlé
- 1 dl étolaj és liszt a rántáshoz
Alaposan megmostam a szép, nagy paprikákat, kicsumáztam, kivágtam belőle a magokat, ereket.
A darált húst megsóztam, megborsoztam, ráreszeltem a vöröshagymát, hozzáadtam még a rizst és egy tojást. Jól összekevertem az egészet, a keverékkel lazán megtöltöttem a paprikákat és egy nagy lábasba raktam le szép sorban. Ráöntöttem a paradicsomlevet, amit lehet hígítani is kis vízzel, ha túl sűrű lenne. Annyi lé kell rá, ami bőven elfedi, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára főztem. A rizst szoktam megnézni, ha már majdnem puha, akkor van készen. 30-35 perc főzés elég szokott lenni.
A kész töltött paprikákat kiszedtem a léből.
Közben világos rántást készítettem és ezzel sűrítettem be a paradicsomos levet, amiben a paprikák főttek. Amikor felforrt, visszatettem a paprikákat a szószba, majd összeforraltam még egyszer az egészet.
Sós vízben főtt krumplit is készítettem hozzá és ezzel tálaltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.