”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.10.15. 20:36 *amari

Kapusznyíka

Megint egy hagyományos régi kedvencemet készítettem el ma délután. A nevét magyarul nem is tudom, ez a káposztás tészta nálunk mindig kapusznyíka volt.

Hozzávalók a tésztához:
  • 60 dkg finomliszt
  • 4 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 1 kiskanál só 
Töltelék: 
  • 1 fej közepes, 1 kg körüli fehér káposzta
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • zsír vagy olaj 
A tetejére a kenéshez 1 darab felvert tojás.
 
Először a tölteléket készítettem el, mert ennek hűlnie kell. A káposztát négy részre vágtam, lereszeltem, megsóztam és 15 dkg zsíron megpároltam, majd kicsit pirítottam. Amikor kész lett a káposzta, akkor megszórtam két kiskanál őrölt fekete borssal, újra sóztam még, összekevertem és félretettem hűlni.
A tésztához 1 dl langyos tejben megfuttattam az élesztőt.
A 60 dkg lisztet megsóztam, hozzáadtam a két tojás sárgáját, 3 dl langyos tejet és az élesztőset is, majd lágy tésztát gyúrtam, ezután 6 részre vágtam a tésztát és kis cipókat formáztam belőle, majd egy óra hosszat meleg helyen kelesztettem.
Amikor megkeltek a cipócskák, akkor mindegyiket külön-külön kb. fél cm vastagságú kör alakra nyújtottam. A lap egyik felére halmoztam a káposztát, majd ráhajtottam a lap másik felét, a széleit összenyomkodtam, hogy a töltelék a tésztán maradjon, aztán mindegyiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. A tetejüket megkentem a felvert tojással, egy villával megszurkáltam négy helyen a tetejét és 180 oC-ra előmelegített sütőbe tettem. 20-25 perc alatt szép világosbarnára sült a tészta.
 

1 komment

Címkék: káposzta kapusznyíka


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr952374811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adora 2014.06.28. 07:27:27

Ezt ma elkészítem. :)
süti beállítások módosítása