Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

HTML

Hirdetés

Naptár

szeptember 2014
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  <
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás
  • Adora: Ezt ma elkészítem. :) (2014.06.28. 07:27) Kapusznyíka
  • *amari: @kovcskati: Köszönöm! A népies elnevezést valahol az interneten olvastam. A bejegyzésem módosítottam. (2014.05.04. 17:32) Töltött kucsmagomba
  • *amari: Örülök, hogy ide találtál:) (2013.11.09. 17:07) Vaddisznósült kökényes mártással
  • *amari: Sajnos, nem ismerek semmilyen módszert, ami külsőleg mutatja, hogy egy sütőtök milyen ízű. A termőhelyén szépen beérett tök íze vélhetően édes. (2013.10.11. 07:26) Sütőtök
  • Ilds.: Imádom a tejfölt, fogalmam sem volt, hogy házilag hogyan is lehet elkészíteni. :) (2013.05.08. 10:14) Házi készítésű tejföl
  • pizs (törölt): Imádom a fűszernövényeket. Balkonom van, pár éve fehér, hosszúkás retket, petrezselymet ültettem ládába. De pár éve annyira erős a nap, mivel egész nap a nap süti ezt az oldalt, hogy minden kiég. Cs... (2013.03.09. 10:54) Zöldségeim
  • vauvao: @pacemaker: Kedves Pacemaker! Hallgattam rád, és fahéjjal készítettem el a lányom születésnapi vacsorájához a lila káposztát. Nagyon köszönöm! Hatalmas sikert arattam vele. (2012.12.21. 18:20) Sült kacsa párolt vöröskáposztával

Olvasóim

free counters

Fotók

Blogajánló

myTaste.hu">


2010.12.11. 17:17 *amari

Hagymás pirított csirkemáj

Ma is gyors és egyszerű ételt készítettem csirkemájjal. Valamelyik nap hízott kacsát sütöttem, sok zsírja maradt, így most kacsazsírral készült a hagymás csirkemáj.

 

Hozzávalók:
 
  • 50 dkg csirkemáj
  • 10 dkg kacsazsír
  • 2 darab nagy vöröshagyma
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1,5 dl húsleves
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • majoranna
Megmostam és feldaraboltam a csirkemájat, ami volt még rajta kis felesleges hártya, azt a cica kapta.
Megtisztítottam és nagyobb cikkekre vágtam a vöröshagymát. Egy serpenyőbe felolvasztottam a kacsazsírt, beletettem a hagymát és a felkarikázott zöld paprikát, megpirítottam kicsit, hozzátettem a májat és erős lángon folytattam a pirítást, sűrűn kevergetve addig, amíg a máj kifehéredett és egy kis levet is engedett. Ekkor másfél dl húslevest öntöttem még hozzá, megszórtam őrölt köménymaggal, a borssal, majorannával, belekarikáztam egy friss paradicsomot. 6-8 percig pirítottam még, majd megsóztam és tört, hagymás krumplival, csemege uborkával tálaltam.

10 komment

Címkék: kacsazsír hagymás pirított csirkemáj


A bejegyzés trackback címe:

http://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr412509275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

ze11 2010.12.12. 11:49:35

Nyamm :-) Meg is nézem, van-e itthon máj...

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.12.12. 12:25:50

Óriási, s zseniális. Ilyen ételrôl még nem is hallottam. A máj szerintem mérgezô.

zsüber 2010.12.12. 12:46:45

A csirkepörkölt után ez volt a második étel amit főztem életemben (a puding és a tejberizs most nem számít).
Tipikus agglegény kaja.
Szeretem.

clownfish 2010.12.12. 12:48:51

@Panther_V: a máj attól még, hogy a mérgező anyagokat bontja le, nem mérgező. de ha nem eszed meg, legalább nekünk több jut.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.12.12. 12:51:16

@clownfish: Nem írtam, hogy nem eszem meg. Kíváncsi lennék, hogy ha írok a lágy tojás fôzésérôlaz is kikerül-e az index címlapra.

kszabo 2010.12.12. 12:59:24

@Panther_V: Természetesen, a teli gyomor fontos politikai tényező :)
Már a rómaiak is tudták: Panem et circenses - Kenyeret és cirkuszt!

freesleep 2010.12.12. 13:25:36

a csirkemáj kész van a 5 perc dinsztelt hagymás pirítás alatt, lövésem sincs, minek alá levest önteni

erinaceus-concolor 2010.12.12. 14:22:54

Biztos így is finom, de próbáljátok ki pirospaprikával, jó sok tejföllel nyakon öntve, friss petrezselyemmel... Hmmm!

Lillamama 2011.01.02. 16:03:06

Azért kell hozzá a leves, mert attól még finomabb és szaftosabb lesz.