A magyar konyha egyik klasszikusa a tyúkhúsleves. Gyakran főzöm én is, mert csak jól elő kell készíteni hozzá mindent és megfő egyedül, nincs vele sok macera, mégis nagyon ízletes.
Hozzávalók:
- 1 darab konyhakész tyúk
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2-3 darab sárgarépa
- 1-2 darab petrezselyemgyökér
- 1 kis zeller a levelekkel együtt
- 2 karfiolrózsa
- 2 lestyánlevél a szárával együtt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 darab paradicsom
- 1 darab zöldpaprika
- 1 darab krumpli
- pár szem egész fekete bors
- só
Elkészítés:
Megtisztítottam, megmostam, a zöldségeket. A vöröshagymán hagytam száradt (vörös) levélrész is, szebb színű lesz tőle a leves.
A megtisztított, tyúkot megmostam, feldaraboltam, egy fazékba tettem a zöldségekkel együtt, megsóztam, borsoztam, felöntöttem annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepjen mindent, majd kis lángon főztem két óra hosszat, amíg minden megpuhult.
A levest leszűrtem, a zöldségeket kisebb cikkekre vágtam, a mellehúsát is felvágtam kis darabokra és visszatettem a levesbe.
Levesbetétként csigatésztát főztem ki, de illik hozzá a cérnametélt is.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Manóvezér 2010.12.12. 18:33:50
ildsisy 2010.12.13. 08:30:47
Én minden karácsonykor, 25-én főzök tyúkhúslevest. Annyira finom. Más, mint egy csirkeleves. Finomabb!!!
:)
Evaneni 2010.12.13. 15:20:47