HTML

”Szavazz

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.12.12. 16:30 *amari

Aranysárga tyúkhúsleves

A magyar konyha egyik klasszikusa a tyúkhúsleves. Gyakran főzöm én is, mert csak jól elő kell készíteni hozzá mindent és megfő egyedül, nincs vele sok macera, mégis nagyon ízletes.

Hozzávalók: 
  • 1 darab konyhakész tyúk
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2-3 darab sárgarépa
  • 1-2 darab petrezselyemgyökér
  • 1 kis zeller a levelekkel együtt
  • 2 karfiolrózsa
  • 2 lestyánlevél a szárával együtt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab krumpli
  • pár szem egész fekete bors
  •  
Elkészítés:
Megtisztítottam, megmostam, a zöldségeket. A vöröshagymán hagytam száradt (vörös) levélrész is, szebb színű lesz tőle a leves.
A megtisztított, tyúkot megmostam, feldaraboltam, egy fazékba tettem a zöldségekkel együtt, megsóztam, borsoztam, felöntöttem annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepjen mindent, majd kis lángon főztem két óra hosszat, amíg minden megpuhult.
A levest leszűrtem, a zöldségeket kisebb cikkekre vágtam, a mellehúsát is felvágtam kis darabokra és visszatettem a levesbe.
Levesbetétként csigatésztát főztem ki, de illik hozzá a cérnametélt is.

3 komment

Címkék: tyúk tyúkhúsleves


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr982511093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manóvezér 2010.12.12. 18:33:50

Egyszerűen nagyon finom!Hideg téli napokon ebédre nagyszerű.Csigatésztával tartalmasabb-szerintem-mint a metélttel.

ildsisy 2010.12.13. 08:30:47

Gyönyörű a képen, tiszta arany!!!
Én minden karácsonykor, 25-én főzök tyúkhúslevest. Annyira finom. Más, mint egy csirkeleves. Finomabb!!!
:)

Evaneni 2010.12.13. 15:20:47

Imadom a husleveseket! En a zoldsegeket kesobb teszem a levesbe. Amugy en is pont igy fozom. Orulok, hogy teszel bele krumplit, az en nagymam is tett bele mindig:), szerintem ez nem altalanos szokas. Szeretem megenni, mert benne van a husleves ize.
süti beállítások módosítása