HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.12.14. 21:35 *amari

Fokhagymás pecsenye

Kedvelt étel nálunk a fokhagymás pecsenye, amely a disznótorok hangulatát idézi. Elkészítése nagyon egyszerű és nem csak a disznótorokon készíthető.

 

Hozzávalók:
 
-       2 szelet sertéslapocka
-       2 szelet dagadó
-       2 szelet sertéscomb
-       2 szelet tarja
-       25 dkg sertészsír
-       1 egész fej fokhagyma
-       1,5 dl víz
-      
 
Elkészítés: 
A hússzeleteket másfél-két cm vastagra vágjuk fel, sózzuk meg mindet, majd rakjuk be egy tepsibe, aminek az aljára tettük a zsírt. Tisztítsuk meg a fokhagymát, vágkuk nagyon apróra, aztán minden hússzeletre bőven tegyünk belőle, öntsük alá a vizet. Fedjük le a tepsit alufóliával és tegyük be a sütőbe. Így süssük egy jó óra hosszat, aztán vegyük le róla a fóliát és pirítsuk még addig, amíg a teteje szép világosbarna lesz.
Köretnek készíthetünk hozzá tört burgonyát, párolt káposztát. Én most zsírban sütöttem hozzá krumplit és cseresznyepaprikával tálaltam.
A kész pecsenyét általában melegen esszük, de nagyon finom, ha a maradékot zsírjában hagyjuk és pár nap múlva hidegen vesszük elő, és friss kenyérrel meg valamilyen savanyúsággal fogyasztjuk.
 

Szólj hozzá!

Címkék: fokhagyma pecsenye tarja sertéscomb disznótor dagadó sertéslapocka sertészsír fokhagymás pecsenye


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr482516364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása