Nagyon szeretjük a pogácsákat, amiket változatosan, sokféle ízesítéssel lehet elkészíteni. Most a krumplistésztás, köménymagos volt soron.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 25 dkg főtt, áttört krumpli
- 2 tojás sárgája
- 2 dkg élesztő
- egész köménymag a tetejére
- só
- 1 tojás a kenéshez
A lisztet elmorzsoltam a zsírral, megsóztam, hozzátettem még az áttört, sós vízben főtt krumplit, a két tojás sárgáját, belemorzsoltam az élesztőt és jól összedolgoztam az egészet. Kellett még hozzá kis tej is, hogy megfelelő állagú legyen a tészta. Miután jól kidolgoztam, egy óra hosszat meleg helyen pihentettem.
Ezután kb. másfél cm vastagságúra nyújtottam a tésztát, majd kis pogácsákat szaggattam, egy kizsírozott tepsibe tettem mindet. A tetejüket megkentem egy felvert, sózott tojással, megszórtam egész köménymaggal. Közben a sütőt 180 oC-ra melegítettem, ebben sült készre 30 perc alatt a köményes pogácsám.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.