HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2011.02.16. 20:20 *amari

Csontleves daragaluskával

Zöldséges, erős csontlevest főztem ma délelőtt. A lé egy részét majd lefagyasztom, hogy legyen alaplevem amikor kell.

A levesbetétet, a daragaluskát még reggel kevertem össze, mielőtt elkezdtem főzni a levest, mert jó, ha a bekevert alapanyagok 4-5 órát állnak, így a búzadara megdagad, magába szívja a nedvességet és biztosan puhára fő.

Hozzávalók:
 
  • 1,5 kg vegyes, húsos csont
  • 2-3 darab sárgarépa
  • 2 darab petrezselyemgyökér
  • 1 darab nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab zellergumó
  • 1 darab karalébé
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • ¼-ed kelkáposzta
  • 1 darab nagy krumpli
  • 10-12 szem egész fekete bors
  •  
A csontot megmostam, majd egy nagy fazékba tettem, megsóztam, borsoztam, hozzátettem a vöröshagymát, felöntöttem hideg vízzel és másfél óráig lassú tűzön főztem. Ezután hozzátettem a megtisztított zöldségeket, felöntöttem vízzel úgy, hogy bőven ellepjen mindent és tovább folytattam a főzést. Kis lángon, lefedve főztem még az egészet kb. egy óra hosszat, ezután kiszedtem belőle a csontot és a zöldségeket és leszűrtem a levest. A túl zsíros levesről leszedhetjük a felesleges zsírt.
 
Daragaluska (grízgaluska)
 
Hozzávalók:
 
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál zsír
  • 4-5 evőkanál búzadara
  • 1 kávéskanál őrölt fehér bors
A tojást megsóztam, megborsoztam, hozzáadtam az egy evőkanál vizet és felvertem. Két evőkanál búzadarát kevertem a tojáshoz, hozzákevertem a zsírt, majd még 2-3 evőkanál búzadarával összekevertem és állni hagytam pár óráig. Egy kiskanál segítségével a kész levesbe főztem.
 

1 komment

Címkék: búzadara grízgaluska csontleves daragaluska


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr672666272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evaneni 2011.02.16. 21:34:03

imadom a daragaluskat:) en nem szoktam zsiradekot tenni bele.
süti beállítások módosítása