HTML

Naptár

július 2016
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  <
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
”Szavazz

Friss topikok

  • *amari: Én is rendszeresen főzöm, a családom is nagyon kedveli! (2016.04.09. 16:39) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás
  • Adora: Ezt ma elkészítem. :) (2014.06.28. 07:27) Kapusznyíka
  • *amari: @kovcskati: Köszönöm! A népies elnevezést valahol az interneten olvastam. A bejegyzésem módosítottam. (2014.05.04. 17:32) Töltött kucsmagomba
  • *amari: Örülök, hogy ide találtál:) (2013.11.09. 17:07) Vaddisznósült kökényes mártással
  • *amari: Sajnos, nem ismerek semmilyen módszert, ami külsőleg mutatja, hogy egy sütőtök milyen ízű. A termőhelyén szépen beérett tök íze vélhetően édes. (2013.10.11. 07:26) Sütőtök
  • Ilds.: Imádom a tejfölt, fogalmam sem volt, hogy házilag hogyan is lehet elkészíteni. :) (2013.05.08. 10:14) Házi készítésű tejföl

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2012.02.06. 19:00 *amari

Fácánleves

Téli hidegben jól esik egy tányér forró leves. A fagyasztóban karácsony óta lapult egy tisztított fácán, most ő került sorra. Tartalmas, erős húslevest főztem.

P2063812_fácánleves1.jpg

 Hozzávalók:

  • 1 darab tisztított, konyhakész fácán
  • 4 darab sárgarépa
  • 2 nagy fehérrépa
  • 1 leveles zeller
  • 1 darab nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab nagy krumpli
  • 15 dkg fagyasztott zöldborsó
  • szárított lestyánlevél
  • pár szál petrezselyemlevél
  • egész és őrölt fekete bors
  • só 

Egy fazékba beletettem egészben a tisztított, konyhakész fácánt, hozzátettem egy nagy fej vöröshagymát, a fokhagymát, egy kávéskanál egész borsot, megsóztam, felöntöttem hideg vízzel annyira, hogy ellepje és lassú lángon egy óra hosszat főztem. A vöröshagymát egészben hagytam úgy, hogy a külső, vörös levelei is rajta legyenek, mert ez szép színt ad majd a levesnek.

Ezután hozzáadtam a megtisztított, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, a zellert, a lestyánlevelet, a krumplit, de ezt egyben hagytam, pótoltam az elforrt levet és még egy óra hosszat nagyon lassú tűzön főztem. Amikor a hús megpuhult, akkor kész a leves.

A kész léből kiszedtem a húst és a zöldségeket, majd a levet leszűrtem. A lében megfőztem a zöldborsót, majd visszatettem bele a zöldségeket. A fácánt kicsontoztam, a húst kis kockákra vágtam és ezt is beletettem a levesbe, majd összeforraltam.

Levesbetétnek cérnametéltet főztem hozzá. Tálaláskor megszórtam a levest apróra vágott petrezselyemlevéllel.

Szólj hozzá!

Címkék: leves fácán fácánleves


A bejegyzés trackback címe:

http://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr524072616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu