Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

HTML

Hirdetés

Naptár

április 2014
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  <
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Friss topikok

  • *amari: Örülök, hogy ide találtál:) (2013.11.09. 17:07) Vaddisznósült kökényes mártással
  • *amari: Sajnos, nem ismerek semmilyen módszert, ami külsőleg mutatja, hogy egy sütőtök milyen ízű. A termőhelyén szépen beérett tök íze vélhetően édes. (2013.10.11. 07:26) Sütőtök
  • Ilds.: Imádom a tejfölt, fogalmam sem volt, hogy házilag hogyan is lehet elkészíteni. :) (2013.05.08. 10:14) Házi készítésű tejföl
  • pizs (törölt): Imádom a fűszernövényeket. Balkonom van, pár éve fehér, hosszúkás retket, petrezselymet ültettem ládába. De pár éve annyira erős a nap, mivel egész nap a nap süti ezt az oldalt, hogy minden kiég. Cs... (2013.03.09. 10:54) Zöldségeim
  • vauvao: @pacemaker: Kedves Pacemaker! Hallgattam rád, és fahéjjal készítettem el a lányom születésnapi vacsorájához a lila káposztát. Nagyon köszönöm! Hatalmas sikert arattam vele. (2012.12.21. 18:20) Sült kacsa párolt vöröskáposztával
  • mézescsók: Ja, és egyszer ettem kapros sajtos pogácsát, isteni volt. (2012.07.13. 13:29) Kapor
  • dino*: a negyedik kepen lathato ketszinüt fotoztam a mult hetvegen... annyira szep volt, nem is dondoltam, hogy tulipan hamarosan megmutatom !:) (2012.04.18. 10:05) A tulipán
  • lamerle: Nagyon szeretem a hüllőket (is)!:-)) Nagyon jók a képek, gratulálok hozzájuk!:-)) (2012.04.18. 07:53) Vízisikló

Olvasóim

free counters

Fotók

Blogajánló

2012.02.06. 19:00 *amari

Fácánleves

Téli hidegben jól esik egy tányér forró leves. A fagyasztóban karácsony óta lapult egy tisztított fácán, most ő került sorra. Tartalmas, erős húslevest főztem.

P2063812_fácánleves1.jpg

 Hozzávalók:

  • 1 darab tisztított, konyhakész fácán
  • 4 darab sárgarépa
  • 2 nagy fehérrépa
  • 1 leveles zeller
  • 1 darab nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab nagy krumpli
  • 15 dkg fagyasztott zöldborsó
  • szárított lestyánlevél
  • pár szál petrezselyemlevél
  • egész és őrölt fekete bors
  • só 

Egy fazékba beletettem egészben a tisztított, konyhakész fácánt, hozzátettem egy nagy fej vöröshagymát, a fokhagymát, egy kávéskanál egész borsot, megsóztam, felöntöttem hideg vízzel annyira, hogy ellepje és lassú lángon egy óra hosszat főztem. A vöröshagymát egészben hagytam úgy, hogy a külső, vörös levelei is rajta legyenek, mert ez szép színt ad majd a levesnek.

Ezután hozzáadtam a megtisztított, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, a zellert, a lestyánlevelet, a krumplit, de ezt egyben hagytam, pótoltam az elforrt levet és még egy óra hosszat nagyon lassú tűzön főztem. Amikor a hús megpuhult, akkor kész a leves.

A kész léből kiszedtem a húst és a zöldségeket, majd a levet leszűrtem. A lében megfőztem a zöldborsót, majd visszatettem bele a zöldségeket. A fácánt kicsontoztam, a húst kis kockákra vágtam és ezt is beletettem a levesbe, majd összeforraltam.

Levesbetétnek cérnametéltet főztem hozzá. Tálaláskor megszórtam a levest apróra vágott petrezselyemlevéllel.

Szólj hozzá!

Címkék: leves fácán fácánleves


A bejegyzés trackback címe:

http://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr214072616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.