”Szavazz

HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2012.09.26. 09:52 *amari

Vaddisznósült kökényes mártással

Vendégeinknek készítettem vaddisznósültet kökényes-körtés mártással, sült zöldségekkel.

Az egészben hagyott vadhúst hártyáitól megtisztítottam, majd sütés előtt pár nappal vizes pácba tettem, hogy puha, omlós legyen.

Vizes páclé:

-       3 liter víz

-       2 nagy darab karikára vágott vöröshagyma

-       3-4 gerezd fokhagyma

-       3 darab babérlevél

-       1 teáskanál egész bors

-       1 teáskanál őrölt bors

-       2 szál friss rozmaring

-       2 kávéskanál só

-       2 evőkanál 20 %-os ecet

A fenti fűszereket belettem a vízbe és felforraltam. Amikor már felforrt, beletettem az ecetet és még úgy forrón ráöntöttem a húsra. Annyi páclé kell, hogy a húst elfedje, de azért így is érdemes naponta 1-2-szer megfordítani a húst a lében. A tálat kitettem hűvös helyre, a kamrába három napra és ma megsütöttem.

A pácolt húst füstölt szalonnacsíkokkal és fokhagymával megtűzdeltem, majd megsóztam, megszórtam őrölt fekete borssal, bekentem étolajjal, majd egy sütőzacskóba tettem. Tettem még a hús mellé pár darab egészben hagyott, megtisztított vöröshagymát, egész, lecsumázott, kimagvalt húsos paprikákat, két szál rozmaringot, babérlevelet, majd egy tepsibe tettem és az egészet betettem a sütőbe. 180 oC fokos sütőben másfél óráig sütöttem. Ennyi idő alatt puha lett a hús, a kérge meg szép világos barna.

A sültet felszeleteltem, a sült zöldségekkel, burgonyakrokettel és kökényes-körtés mártással tálaltam.

P9102232_vaddisznó.jpg

Kökényes-körtés mártás

Hozzávalók:

  • 4 darab körte
  • fél kg kökény
  • 10 dkg vaj
  • kristálycukor és/vagy méz

A kökényt megmostam, leszedtem a szárát, majd egy lábasban annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje és puhára főztem. A megfőtt kökényt egy szűrőn áttörtem.

Meghámoztam a négy körtét, apró cikkekre vágtam és 10 dkg vajon megpároltam. Ez 2-3 perc volt, aztán hozzáadtam a kökénypürét, két evőkanál mézet és átforraltam. Ezután még tettem hozzá egy kis cukrot is, mert igen fanyar volt a kökény. Ízlés szerint adagoljuk hozzá a cukrot, ki hogyan szereti.

P9082150_kökény.jpg

2 komment

Címkék: körte mártás sült zöldség vadhús kökény vaddisznó sült vizes páclé


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr834803737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.11.09. 10:51:10

De jó hogy rátaláltam erre a receptre!

*amari 2013.11.09. 17:07:50

Örülök, hogy ide találtál:)
süti beállítások módosítása