HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2013.01.09. 16:46 *amari

Lekváros csiga

Téli napokon ízletes uzsonna lehet az édes kelt tésztával készült lekváros csiga. A tészta egyik feléből kifli, a másik feléből csiga készült.

P1095028_lekváros.jpg

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • 3 dl langyos tej
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só
  • 1 egész felvert tojás a kenéshez
  • töltelékhez szilvalekvár

Az élesztőt megfuttattam kevés langyos cukrozott tejben. Egy keverőtálban a lisztet elkevertem az olvasztott vajjal, cukorral, csipet sóval és hozzáadtam az élesztős tejet, majd lágy kalácstésztát gyúrtam. A jól összedolgozott tésztát meleg helyre tettem és megkelesztettem. Amikor kb. duplája lett a tészta, akkor átdagasztottam, két részre vágtam, majd fél cm vastagságú lapra nyújtottam. A lapot megkentem szilvalekvárral, feltekertem, ahogyan a bejglit szoktam, majd 2 cm vastagságú darabokra vágtam és fektetve egy tepsibe tettem. A tészta másik felét is kinyújtottam, négyszögletes darabokra vágtam, mindegyik közepébe lekvárt tettem, aztán kiflire hajtottam és a csigák mellé tettem a tepsibe. Egy negyed órát még így kelt a tészta, majd mindegyik tetejét megkentem a felvert tojással, aztán meleg helyen kelesztettem tovább kb. fél óráig, majd előmelegített, 180 oC-os sütőbe tettem és megsütöttem.

P1095024_lekváros.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: lekváros csiga szilvalekvár kifli kalácstészta


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr235008489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása