”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2013.01.27. 16:56 *amari

Lekváros kifli

Friss, darált hájjal kenegetett, hajtogatott leveles tésztát készítettem, ezzel készült ma a lekváros kifli.

P1275326_lekvároskifli.jpg

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás sárgája
  • 2 dl langyos tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál 10 %-os ecet
  • 2 dkg élesztő egy kis édes, langyos tejben megfuttatva

A kenéshez:

  • 25 dkg darált sertésháj
  • 20 dkg finomliszt

Először a 25 dkg darált hájat jól összedolgoztam a 20 dkg finomliszttel.

Ezután 50 dkg lisztet, a tojássárgájával, a langyos tejjel, az ecettel, a tejföllel, a megfuttatott élesztővel lágy, de nyújtható, rétestésztához hasonló állagú tésztát gyúrtam. Meleg helyen, 30 perc pihentetés, kelés után fél cm vékonyra nyújtottam, megkentem az előkészített lisztes hájjal, ezután összehajtottam úgy, ahogyan a leveles vajas tésztát is hajtogatjuk. Ezután még egyer fél órát pihent a tészta, majd vékonyra (kb. 3-4 mm), nyújtottam, majd felvágtam 6 x 6 cm négyszögekre, a közepébe egy-egy kiskanál házi szilvalekvárt tettem. Behajtottam, kicsit összenyomtam és mindet egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendeztem. 180 oC-ra felforrósított sütőben világosra sütöttem.

Amikor megsült, aki szereti, még melegen megszórhatja mindet egy kis porcukorral.

P1275323_lekvároskifli.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kifli szilvalekvár hájas tészta lekváros kifli hajtogatott leveles tészta


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr705046694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása