HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2013.12.08. 17:56 *amari

Káposztás lángos

Családunk egyik kedvence a töltött lángos. Most pirított káposztával készült, de szoktam sütni juhtúróval, brindzával töltöttet is. A lángosokat készre süthetjük olaj helyett tepsiben is a sütőben.

20131205 003_káposztáslángos.jpg

Hozzávalók:

  • 80 dkg finomliszt
  • 4 dl langyos víz
  • 1 evőkanál zsír vagy étolaj
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kiskanál só

Töltelék:

  • 1 fej közepes, 1 kg körüli fehér káposzta
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • zsír vagy olaj

Először a tölteléket készítettem el, mert ennek ki kell hűlnie. A káposztát négy részre vágtam, apróra reszeltem, megsóztam és 15 dkg zsíron megpároltam, majd kicsit megpirítottam. Amikor kész lett a káposzta, akkor megszórtam két kiskanál őrölt fekete borssal, újra sóztam még, összekevertem és félretettem hűlni.

A tésztához 1 dl langyos vízben megfuttattam az élesztőt.

A 80 dkg lisztet megsóztam, belekevertem egy evőkanál lágy zsírt, hozzáöntöttem a langyos vizet, az élesztőset is, majd lágy tésztát gyúrtam, ezután 8 részre vágtam a tésztát és kis cipókat formáztam belőle, majd egy óra hosszat meleg helyen kelesztettem.

Amikor megkeltek a cipócskák, akkor mindegyiket külön-külön kb. fél cm vastagságú kör alakra nyújtottam. A lap egyik felére halmoztam a pirított káposztát, majd ráhajtottam a lap másik felét, a széleit összenyomkodtam, hogy a töltelék a tésztában maradjon, aztán egy villával megszurkáltam mindnek a tetejét, majd bő, forró étolajban kisütöttem.

 

Szólj hozzá!

Címkék: lángos kapusznyíka káposztás lángos


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr305681880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása