Családunk egyik kedvence a töltött lángos. Most pirított káposztával készült, de szoktam sütni juhtúróval, brindzával töltöttet is. A lángosokat készre süthetjük olaj helyett tepsiben is a sütőben.
Hozzávalók:
- 80 dkg finomliszt
- 4 dl langyos víz
- 1 evőkanál zsír vagy étolaj
- 2 dkg élesztő
- 1 kiskanál só
Töltelék:
- 1 fej közepes, 1 kg körüli fehér káposzta
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- zsír vagy olaj
Először a tölteléket készítettem el, mert ennek ki kell hűlnie. A káposztát négy részre vágtam, apróra reszeltem, megsóztam és 15 dkg zsíron megpároltam, majd kicsit megpirítottam. Amikor kész lett a káposzta, akkor megszórtam két kiskanál őrölt fekete borssal, újra sóztam még, összekevertem és félretettem hűlni.
A tésztához 1 dl langyos vízben megfuttattam az élesztőt.
A 80 dkg lisztet megsóztam, belekevertem egy evőkanál lágy zsírt, hozzáöntöttem a langyos vizet, az élesztőset is, majd lágy tésztát gyúrtam, ezután 8 részre vágtam a tésztát és kis cipókat formáztam belőle, majd egy óra hosszat meleg helyen kelesztettem.
Amikor megkeltek a cipócskák, akkor mindegyiket külön-külön kb. fél cm vastagságú kör alakra nyújtottam. A lap egyik felére halmoztam a pirított káposztát, majd ráhajtottam a lap másik felét, a széleit összenyomkodtam, hogy a töltelék a tésztában maradjon, aztán egy villával megszurkáltam mindnek a tetejét, majd bő, forró étolajban kisütöttem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.