”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2013.12.19. 16:40 *amari

Mézes aprósütemény

Közelegnek az ünnepek, mézes tésztával fahéjas, szegfűszeges aprósüteményt sütöttem.

20131219 015_mézes1.jpg

Hozzávalók:

  • 40 dkg búzaliszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg barna cukor
  • 3 evőkanál akácméz
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • reszelt citromhéj
  • díszítéshez dió, mazsola, mogyoró

A mézhez szórtam a barna cukrot, kevergetés mellett a tűzhelyen meglangyosítottam, majd addig kevertem, amíg a cukor felolvadt, ezután még hozzákevertem a vajtat is, hogy lágy legyen.

A lisztet egy keverőtálba tettem, hozzákevertem a szódabikarbónát, csipet sót, az őrölt szegfűszeget,fahéjat és a reszelt citromhéjat. Én egy-egy kávéskanállal tettem mindkettőből, de ez ízlés szerint változhat. A száraz anyagokhoz hozzáadtam egy egész tojást és egy tojás sárgáját, a langyos mézes vajat és addig kevertem előbb egy fakanállal, majd kézzel, amíg össze nem állt, cipót formáztam belőle, egy zárható dobozba tettem és 3 órára a hűtőbe került, hogy majd nyújtható legyen.

Amikor már a tészta hidegre dermedt, akkor egy lisztezett nyújtódeszkán vékonyra, kb. fél cm vastagságúra nyújtottam, majd lisztezett karácsonyi formákkal kiszúrtam, felvert tojásfehérjével megkentem, dióval és mazsolával díszítettem. Egyenként sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a formákat és előmelegített 200 oC-os sütőben világos barnára sütöttem. 10-12 perc alatt megsül, vigyázni kell vele, mert gyorsan megég.

Még melegen egy tálcára szedtem a sütiket, ott hűltek ki, majd fedeles kekszes dobozba tettem őket, ahol 1-2 nap alatt porhanyós lesz, már ha addig kibírja és nem fogy el.

Szólj hozzá!

Címkék: méz mézes keksz


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr835699730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása