”Szavazz

HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2014.08.21. 22:00 *amari

Ételízesítő paprikakrém

Kertünkben az idén is szépen termett több féle paprika. Most egyszerű erős, darált ételízesítőt készítettem húsos pritamin paprikából, amihez került még erős, piros cseresznyepaprika és erős kosszarvú is, amit majd főzéskor használok ételeimben, illetve külön kínálom a kész ételekhez, mert általában nem főzök erős ételeket. Készítettem még csak pritamin paprikából erős paprika nélküli darált krémet is, amihez pár szem érett, húsos paradicsomot is daráltam.

 IMG_0013_paprikakrém1.jpg

Hozzávalók:

  • csípős, erős paprika (piros a legjobb, de lehet még zöld is)
  • piros vagy zöld pritamin paprika
  • 30 dkg só

 

A paprikát alaposan megmostam, kicsumáztam, a szárnál lévő keményebb részt kivágtam, a magokat kiráztam a paprikából, majd négy részre vágtam. Az ereket nem vágtam ki, így mag is maradt benne, de ez nem baj, ezután húsdarálóval ledaráltam és megmértem, majd hozzáadtam a sót. Általában 1 kg darált paprikához 30 dkg konyhasót szoktam tenni. Ezután fakanállal jól elkevertem, hogy olvadjon a só. Kb. egy óra hosszat hagytam, hogy olvadjon, párszor megkevertem, majd csírátlanított kis üvegekbe kanalaztam a sós paprikakrémet és légmentesen lezártam. Tartósítószert nem használtam, hiszen a só jól tartósítja.

Az erős paprika feldolgozás közben ajánlott, hogy védőkesztyűt használjunk.

Szólj hozzá!

Címkék: ételízesítő cseresznyepaprika paprikakrém pritamin paprika kosszarvú paprika darált paprika


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr866624569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása