Délutáni uzsonnához készítettem ezt a gyors és igen finom mézes-almás lepényt.
Hozzávalók:
- 35 dkg rétesliszt
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávés kanál őrölt fahéj
- 4 darab egész tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 dl tejföl
- 8 darab közepes nagyságú alma
- 10 evőkanál szederlekvár
- 4 evőkanál akácméz
- csipet só
Először egy keverőtálban összekevertem a száraz hozzávalókat, a lisztet, sót, sütőport és az őrölt fahéjat. Egy másik tálban elkevertem a tojásokat, az olvasztott vajat, cukrot, négy evőkanál szederlekvárt, a tejfölt, majd az egészet simára kevertem a sütőporos liszttel. Ennek a tésztának viszonylag hígnak kell lenni, hogy könnyen kiönthető legyen a keverőtálból.
Egy közepes méretű tepsit kivajaztam, majd a tepsi alját sűrűn befedtem hámozott, cikkekre vágott almával. Az almára négy evőkanál szederlekvárt simítottam, megszórtam kristálycukorral és ráöntöttem a kevert tésztát.
A tészta tetejére is cikkekre vágott almát tettem, meglocsoltam pár kanál szederlekvárral és négy evőkanál akácmézzel. A sütőt 200oC fokra melegítettem, majd itt kb. 40 perc alatt készre sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem, hogy kész e a süti. Amikor kész lett, a sütőt lezártam és hagytam, hogy itt hűljön ki, majd szeleteltem. Egy tortalapáttal szedtem ki a darabokat egyesével a tepsiből, mert a tészta alján levő almáról leolvadt a cukor a tepsi aljára, sütés közben karamellizálódik, ami igen finom ízt ad a sütinek, de igencsak ragacsos lesz tőle a tepsi alja.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.