Sütés nélkül készítettem a falatnyi diós golyókat. A gyerekek imádják, pillanatok alatt elfogy majd. Elkészítése egyszerű és nem túl időigényes.
Hozzávalók:
- 30 dkg darált, pirított dióbél
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 3 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál akácméz
- 10 dkg lágy vaj
- 1 evőkanál rum
- 2 dl meggylé
- kimagozott meggy
Csokimázhoz:
- 4 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál barna cukor
- 5 evőkanál tej
- 10 dkg kakaóvaj
A darált, pirított dióbelet összekevertem a darált kekszmorzsával, a kakaóporral, a mézzel, majd mindezt összemorzsoltam a lágy vajjal, hozzáadtam a rumot és a meggylevet. Mindezekből formázható masszát kevertem. A keverékből vizes kézzel kis golyócskákat formáltam úgy, hogy mindegyikbe került 1-1 kimagozott meggy.
Ezután elkészítettem a csokimázat.4 evőkanál barna cukrot, 4 evőkanál kakaóport és 5 evőkanál tejjel forraltam össze, majd tettem bele a 10 dkg kakaóvajat. Folyamatos kevergetés mellett, de már nem a láng fölött olvasztottam fel vajat, majd hagytam, hogy kicsit lehűljön. Ez kb. 20 perc volt, közben néha megkevertem, hogy a vaj egyenletes maradjon. Ebbe a mázba mártottam a golyócskákat, majd papírkapszliba tettem őket. Néhány golyó tetejére kókuszreszeléket szórtam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.