Szeretjük a kelt tésztával készült kifliket, most sajtos-kolbászos készült.
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 evőkanál cukor
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 tojás sárgája
- 2 dl tejföl
- csipet só
- sajt és kolbászkarikák a töltelékhez
- 1 felvert tojás a kenéshez
1,5 dl langyos, cukrozott tejben megfuttattam az élesztőt.
Elmorzsoltam a lisztben a vajat, hozzáadtam a cukrot, tejet, tejfölt, a megfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, csipet sót és lágy tésztát gyúrtam. Meleg helyre tettem keleszteni egy fél órára, majd egy lisztezett nyújtódeszkán kinyújtottam, négyszögeket vágtam, mindegyik közepére tettem egy karika kolbászt, egy kis kocka sajtot, majd kifliket formáztam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket, egy fél óráig még itt is pihentettem a kifliket, majd mindegyik tetejét megkentem tojással, ezután 180 oC-ra előmelegített sütőbe tettem és világosbarnára sütöttem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.