HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2013.02.02. 17:18 *amari

Sajtos-kolbászos kifli

Szeretjük a kelt tésztával készült kifliket, most sajtos-kolbászos készült.

P2025454_kolbászoskifli.jpg

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • sajt és kolbászkarikák a töltelékhez
  • 1 felvert tojás a kenéshez

1,5 dl langyos, cukrozott tejben megfuttattam az élesztőt.

Elmorzsoltam a lisztben a vajat, hozzáadtam a cukrot, tejet, tejfölt, a megfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, csipet sót és lágy tésztát gyúrtam. Meleg helyre tettem keleszteni egy fél órára, majd egy lisztezett nyújtódeszkán kinyújtottam, négyszögeket vágtam, mindegyik közepére tettem egy karika kolbászt, egy kis kocka sajtot, majd kifliket formáztam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket, egy fél óráig még itt is pihentettem a kifliket, majd mindegyik tetejét megkentem tojással, ezután 180 oC-ra előmelegített sütőbe tettem és világosbarnára sütöttem.

P2025451_kolbászoskifli.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sajtos kolbászos kifli kelt tészta élesztő kifli sós


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr365058857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása