Aki szereti a hagyományosan készült főzelékeket, annak ajánlom ezt a mángold levelekből készült ételt. Kertemben tavaly óta termelek mángoldot és szívesen használom főzési alapanyagként ezt az A és C vitaminban gazdag növényt.
Hozzávalók:
- 10-12 darab mángold levél
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál finomliszt
- 6 dl tej
- 2-3 gerezd fokhagyma
- csipet só
A mángold leveleket szár nélkül szedtem le, majd folyó vízben megmostam őket. Ezután lobogó forró vízbe tettem őket és kb. 2 percig főztem, majd egy szűrővel kiszedtem a vízből, hideg vizet engedtem rá, hogy megtartsa szép zöld színét, ezután egy vágódeszkán apróra vágtam.
Egy lábosban étolajat hevítettem, rátettem az összevágott mángoldot, a zúzott fokhagymagerezdeket, megsóztam, majd keverés kellett megszórtam két evőkanál liszttel. Amikor ez kész volt, ráöntöttem a tejet és kb. 2 percig készre forraltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.