”Szavazz

HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.04.28. 21:55 *amari

Öregtarhonya

Jellegzetes alföldi pásztorétel volt régen az öregtarhonya, vagy más néven a sűrűtarhonya. Elkészítése egyszerű, gyors, nyáron szabad tűzön bográcsban is szoktuk főzni. Kovászos uborkával, vagy más savanyúsággal tálalva kíváló egytálétel.

 
Hozzávalók:
 
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 25 dkg nagyszemű házitarhonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • egy késhegynyi őrölt pirospaprika
  • 2-3 darab burgonya
  •  
A szalonnát apró kockákra vágtam, jól kisütöttem, rászórtam a tarhonyát és világosbarnára pirítottam. Ezután rátettem az apróra vágott vöröshagymát, megszórtam a pirospaprikával, megsóztam, hozzátettem még az apróra vágott burgonyát, a karikára vágott füstölt kolbászt, felöntöttem annyi vízzel, amennyi bőven ellepi a tarhonyát és fedő alatt főztem. Néha megkevertem,. amikor elfőtte a vizet, pótoltam, addig főztem,amíg a tarhonya meg nem puhult és a víz mind elpárolgott. Fedő alatt hagytam még egy negyedórát pihenni, így biztosan minden tarhonya puha lesz.
Ma csemege uborkával és marinált paprikával tálaltam.
 
Hasonlóan készült étel az öreglebbencs, a slabuc, amibe nem kerül kolbász, bár én abba is szoktam tenni.

1 komment

Címkék: egytálétel bogrács slambuc öregtarhonya sűrűtarhonya öreglebbencs


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr291960569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abdulesmia 2010.04.29. 07:40:08

Finom, házias ízek, rögtön meg is kívántam. Visszatérő lettem :)
süti beállítások módosítása