Ma kísérleti kenyeret sütöttem, ami gluténmentesen készült. A net-en keresgéltem receptet, de olyat nem találtam, amihez minden lett volna itthon, így egyéni összeállítással készült a kenyér. Kicsit tartottam tőle, hogy milyen lesz, mert unokáimnak a délutáni szendvicshez már ezt fogom kínálni.
Hozzávalók:
- 30 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg főtt burgonya (ez nyersen mértem még főzés előtt, meghámozva és apróra vágva)
- 1 egész tojás
- fél csomag élesztő (2 dkg)
- 1 teáskanál gluténmentes keményítő
- csapott kávéskanál szódabikarbóna
- 2 dl langyos víz
- 1 evőkanál olívaolaj
Először megfőztem a burgonyát, amikor megfőtt leöntöttem róla a főzővizet, majd péppé törtem és megsóztam. Hozzáadtam a tojást, összekevertem. Egy dl langyos vízben egy kiskanál cukorral megfuttattam az élesztőt, ezt is hozzákevertem a burgonyához egy kanál olívaolajjal, majd a száraz összetevők jöttek. Előbb egy fakanállal kevertem, majd kézzel, a langyos vízzel lágy tésztát készítettem belőle. Ezután egy sütőpapírral bélelt formába tettem és két órán át meleg helyen kelesztettem, majd elektromos sütőben 200 oC-ra felmelegítve sült 50 percig. Sütés után kivettem a formából és amikor már teljesen kihűlt, akkor szeleteltem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.