”Szavazz

HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2014.10.24. 18:25 *amari

Mézes-almás lepény

Délutáni uzsonnához készítettem ezt a gyors és igen finom mézes-almás lepényt.

IMG_0035_almás.jpg

Hozzávalók:

  • 35 dkg rétesliszt
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávés kanál őrölt fahéj
  • 4 darab egész tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 dl tejföl
  • 8 darab közepes nagyságú alma
  • 10 evőkanál szederlekvár
  • 4 evőkanál akácméz
  • csipet só

Először egy keverőtálban összekevertem a száraz hozzávalókat, a lisztet, sót, sütőport és az őrölt fahéjat. Egy másik tálban elkevertem a tojásokat, az olvasztott vajat, cukrot, négy evőkanál szederlekvárt, a tejfölt, majd az egészet simára kevertem a sütőporos liszttel. Ennek a tésztának viszonylag hígnak kell lenni, hogy könnyen kiönthető legyen a keverőtálból.

Egy közepes méretű tepsit kivajaztam, majd a tepsi alját sűrűn befedtem hámozott, cikkekre vágott almával. Az almára négy evőkanál szederlekvárt simítottam, megszórtam kristálycukorral és ráöntöttem a kevert tésztát.

IMG_0002_almás.jpg

A tészta tetejére is cikkekre vágott almát tettem, meglocsoltam pár kanál szederlekvárral és négy evőkanál akácmézzel. A sütőt 200oC fokra melegítettem, majd itt kb. 40 perc alatt készre sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem, hogy kész e a süti. Amikor kész lett, a sütőt lezártam és hagytam, hogy itt hűljön ki, majd szeleteltem. Egy tortalapáttal szedtem ki a darabokat egyesével a tepsiből, mert a tészta alján levő almáról leolvadt a cukor a tepsi aljára, sütés közben karamellizálódik, ami igen finom ízt ad a sütinek, de igencsak ragacsos lesz tőle a tepsi alja.

 

Szólj hozzá!

Címkék: alma méz mézes almás lepény


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr976829791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása