Kertünkben az idén is szépen termett több féle paprika. Most egyszerű erős, darált ételízesítőt készítettem húsos pritamin paprikából, amihez került még erős, piros cseresznyepaprika és erős kosszarvú is, amit majd főzéskor használok ételeimben, illetve külön kínálom a kész ételekhez, mert általában nem főzök erős ételeket. Készítettem még csak pritamin paprikából erős paprika nélküli darált krémet is, amihez pár szem érett, húsos paradicsomot is daráltam.
Hozzávalók:
- csípős, erős paprika (piros a legjobb, de lehet még zöld is)
- piros vagy zöld pritamin paprika
- 30 dkg só
A paprikát alaposan megmostam, kicsumáztam, a szárnál lévő keményebb részt kivágtam, a magokat kiráztam a paprikából, majd négy részre vágtam. Az ereket nem vágtam ki, így mag is maradt benne, de ez nem baj, ezután húsdarálóval ledaráltam és megmértem, majd hozzáadtam a sót. Általában 1 kg darált paprikához 30 dkg konyhasót szoktam tenni. Ezután fakanállal jól elkevertem, hogy olvadjon a só. Kb. egy óra hosszat hagytam, hogy olvadjon, párszor megkevertem, majd csírátlanított kis üvegekbe kanalaztam a sós paprikakrémet és légmentesen lezártam. Tartósítószert nem használtam, hiszen a só jól tartósítja.
Az erős paprika feldolgozás közben ajánlott, hogy védőkesztyűt használjunk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.