HTML

”Szavazz

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2013.02.26. 18:46 *amari

Lekváros batyu

Igazából krumplis pogácsát sütöttem, de a tészta egy részéből szederlekváros batyu lett.

P2266077_lekvárosbatyu.jpg

Hozzávalók:

  • 15 dkg főtt, tört krumpli
  • 50 dkg finomliszt
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 dl langyos tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kis kanál cukor
  • 1 kiskanál só
  • 1 tojás a kenéshez

Egy dl langyos, cukrozott tejben megfuttattam az élesztőt.

A főtt, áttört krumplihoz hozzákevertem a tejfölt, két evőkanál étolajat, megsóztam, hozzászórtam a lisztet, összekevertem, hozzáöntöttem a megkelt élesztős tejet és lágy, de nyújtható tésztát gyúrtam. Ezután meleg helyre tettem keleszteni. Amikor a kétszeresére kelt a tészta, kicsit átgyúrtam, majd kinyújtottam. A tetejét késsel kockásra metszettem és kiszaggattam a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a pogácsákat szép sorban, megkentem sós felvert tojással, 180 oC-ra melegített sütőbe tettem, ahol szép pirosra sütöttem.

A szaggatáskor kimaradt tésztát átgyúrtam, fél cm vékonyra kinyújtottam, majd kb. 8x8 cm-es négyszögletes darabokra vágtam. Mindegyik közepére egy kis kanál fekete szeder lekvárt tettem, batyukat formáltam mindegyikből, a tetejüket megkentem felvert tojással és a pogácsa után készre sütöttem.

Hidegen és melegen is nagyon finom.

P2266079_krumplispogácsa.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: krumplis pogácsa szederlekvár lekváros batyu


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr875106977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása