Igazából krumplis pogácsát sütöttem, de a tészta egy részéből szederlekváros batyu lett.
Hozzávalók:
- 15 dkg főtt, tört krumpli
- 50 dkg finomliszt
- 3-4 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál étolaj
- 1 dl langyos tej
- 2 dkg élesztő
- 1 kis kanál cukor
- 1 kiskanál só
- 1 tojás a kenéshez
Egy dl langyos, cukrozott tejben megfuttattam az élesztőt.
A főtt, áttört krumplihoz hozzákevertem a tejfölt, két evőkanál étolajat, megsóztam, hozzászórtam a lisztet, összekevertem, hozzáöntöttem a megkelt élesztős tejet és lágy, de nyújtható tésztát gyúrtam. Ezután meleg helyre tettem keleszteni. Amikor a kétszeresére kelt a tészta, kicsit átgyúrtam, majd kinyújtottam. A tetejét késsel kockásra metszettem és kiszaggattam a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a pogácsákat szép sorban, megkentem sós felvert tojással, 180 oC-ra melegített sütőbe tettem, ahol szép pirosra sütöttem.
A szaggatáskor kimaradt tésztát átgyúrtam, fél cm vékonyra kinyújtottam, majd kb. 8x8 cm-es négyszögletes darabokra vágtam. Mindegyik közepére egy kis kanál fekete szeder lekvárt tettem, batyukat formáltam mindegyikből, a tetejüket megkentem felvert tojással és a pogácsa után készre sütöttem.
Hidegen és melegen is nagyon finom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.