Zsenge zöldbabból gyorsan elkészíthető a francia zöldbab.
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 8 dkg vaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- csipet só
A zöldbabot megmostam, a két végét levágtam, majd 2-3 cm darabokra vágtam. Forrásban levő vízbe tettem és 3-4 percig főztem, majd kiszedtem a vízből, gyorsan leöblítettem hideg vízzel és a szűrőben hagytam, hogy jól lecsepegjen. Igen gyorsan megpuhul a zöldbab, nem szabad sokáig főzni.
A vajat felforrósítottam, beletettem a zöldbabot, rászórtam a zúzott fokhagymát, megsóztam és 1-2 percig kevergetve még így pároltam.
Kiváló étel grillezett csirkemellhez köretnek, de önmagában is ízletes étel.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal