HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.12.11. 17:17 *amari

Hagymás pirított csirkemáj

Ma is gyors és egyszerű ételt készítettem csirkemájjal. Valamelyik nap hízott kacsát sütöttem, sok zsírja maradt, így most kacsazsírral készült a hagymás csirkemáj.

 

Hozzávalók:
 
  • 50 dkg csirkemáj
  • 10 dkg kacsazsír
  • 2 darab nagy vöröshagyma
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1,5 dl húsleves
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • majoranna
Megmostam és feldaraboltam a csirkemájat, ami volt még rajta kis felesleges hártya, azt a cica kapta.
Megtisztítottam és nagyobb cikkekre vágtam a vöröshagymát. Egy serpenyőbe felolvasztottam a kacsazsírt, beletettem a hagymát és a felkarikázott zöld paprikát, megpirítottam kicsit, hozzátettem a májat és erős lángon folytattam a pirítást, sűrűn kevergetve addig, amíg a máj kifehéredett és egy kis levet is engedett. Ekkor másfél dl húslevest öntöttem még hozzá, megszórtam őrölt köménymaggal, a borssal, majorannával, belekarikáztam egy friss paradicsomot. 6-8 percig pirítottam még, majd megsóztam és tört, hagymás krumplival, csemege uborkával tálaltam.

10 komment

Címkék: kacsazsír hagymás pirított csirkemáj


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr342509275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ze11 2010.12.12. 11:49:35

Nyamm :-) Meg is nézem, van-e itthon máj...

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.12.12. 12:25:50

Óriási, s zseniális. Ilyen ételrôl még nem is hallottam. A máj szerintem mérgezô.

zsüber 2010.12.12. 12:46:45

A csirkepörkölt után ez volt a második étel amit főztem életemben (a puding és a tejberizs most nem számít).
Tipikus agglegény kaja.
Szeretem.

clownfish 2010.12.12. 12:48:51

@Panther_V: a máj attól még, hogy a mérgező anyagokat bontja le, nem mérgező. de ha nem eszed meg, legalább nekünk több jut.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.12.12. 12:51:16

@clownfish: Nem írtam, hogy nem eszem meg. Kíváncsi lennék, hogy ha írok a lágy tojás fôzésérôlaz is kikerül-e az index címlapra.

kszabo 2010.12.12. 12:59:24

@Panther_V: Természetesen, a teli gyomor fontos politikai tényező :)
Már a rómaiak is tudták: Panem et circenses - Kenyeret és cirkuszt!

freesleep 2010.12.12. 13:25:36

a csirkemáj kész van a 5 perc dinsztelt hagymás pirítás alatt, lövésem sincs, minek alá levest önteni

erinaceus-concolor 2010.12.12. 14:22:54

Biztos így is finom, de próbáljátok ki pirospaprikával, jó sok tejföllel nyakon öntve, friss petrezselyemmel... Hmmm!

Lillamama 2011.01.02. 16:03:06

Azért kell hozzá a leves, mert attól még finomabb és szaftosabb lesz.
süti beállítások módosítása