HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.06.01. 18:50 *amari

Darázsfészek

A darázsfészek is egy régies édesség, amely kelt tésztával készül. Kiváló sütemény reggelire, uzsonnára, mi hideg tejet iszunk hozzá.

 

Hozzávalók a tésztához:
 
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • csipet só
 
Töltelékhez:
 
  • 15 dkg cukrozott darált dió
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg vaj
 
Locsolgatáshoz:
 
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
 
Az élesztőt megfuttatam egy kis langyos tejben. Belemorzsoltam a lisztbe a vajat, megsóztam, hozzáadtam a cukrot, tojást, az élesztős tejet és lágy tésztát készítettem. Fél órára langyos helyre tettem, hogy megkeljen, majd lisztezett nyújtódeszkán kb. 1 cm vastagságú téglalap alakúra nyújtottam. Amikor kész, megkentem lágy vajjal, megszórtam a darált dióval és a mazsolával, majd összetekertem úgy, ahogyan a bejglit. 2 cm körüli karikákra vágtam fel, egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem nem túl közel egymáshoz, mert a további kelesztéshez még kell egy kis hely. A tetejüket meglocsoltam a cukros tejszínnel és meleg helyen kelesztettem még vagy fél órát. A sütőt előmelegítettem 180 oC-ra, amikor megkeltek a csigák, akkor betettem sütni. 20 perc sütés után újra meglocsoltam a süti tetejét az édes tejszínnel és szép világosbarnára sütöttem. Amikor kész lett, lezártam a sütőt és még egyszer meglocsoltam a tetejét a tejszínnel, visszatettem a sütőbe, itt hagytam hűlni egy negyed órát.
 

2 komment

Címkék: dió tejszín mazsola kelt tészta darázsfészek


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr402048595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2010.06.01. 20:23:16

De régen ettem ilyet, nagyon szerettem, finom! Visszajövök még és leírom a receptet, soha nem csináltam ilyet. :)

acerola · http://sorforum.blog.hu/ 2019.03.30. 08:49:06

Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele.
süti beállítások módosítása