”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.08.14. 18:56 *amari

Csülkös körömpörkölt

Ebben a kánikulában általában könnyű életelek eszünk, most mégis igen tömény pörköltet főztem magunknak, mert csontot akartunk adni Burkusnak. Nem tudtunk venni más csontos húst, csak sertéscsülköt és körmöt, ezért lett ez a vacsoránk, a kiskutyánk meg örömmel rágcsálta a bőrös csontokat.

Hozzávalók:
 
  • 2 darab sertésköröm
  • 1 db hátsó csülök
  • 3 evőkanál sertészsír
  • 3 db közepes vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 db közepes paradicsom
  • 2 db zöld-csípős paprika
  • 2 evőkanál őrölt édes-nemes paprika
  • 1 kávéskanál egész köménymag
  • só ízlés szerint
A körmöket hosszában kettévágtuk, a csülköket kb. 3 cm-es karikára vágtuk, ill. fűrészeltük, ezt a férjem csinálta, majd alaposan megmostam a húsokat.
A nagy vaslábosba tettem a zsírt, üvegesre pirítottam az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadtam a darabokra vágott körmöt és csülköt, és tovább pirítottam még. Hozzáadtam a paradicsomot, a fokhagymát, megsóztam, megszórtam az őrölt paprikával, köménnyel, öntöttem hozzá kis vizet, annyit, hogy ellepje az egészet végül rádobtam a zöld erős paprikákat egészben. Jól összekevertem az egészet, majd fedő alatt lassú tűzön főztem közel három óra hosszat. Közben néha megmozgattam, megráztam, nem kevergettem, pótoltam az elforrt levet és kóstolgattam.
A pörkölt leve ízletes, ragacsos lett, a csontokról levált a hús, bőr. Köretet nem készítettem hozzá, friss kenyérrel és kovászos uborkával ettük, vörösbort ittunk hozzá.
 
 
 

1 komment

Címkék: csülkös körömpörkölt


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr752221872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abdulesmia 2010.08.15. 08:58:13

Micsoda véletlen egybeesés, csak nálunk bablevesben végezte a csülök :)
süti beállítások módosítása