A kakaós csigát kedveljük hidegen és melegen is reggelire, uzsonnára, vacsorára.
Hozzávalók a tésztához:
- 80 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tojás
- 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 4 dl langyos tej
- csipet só
Kenéshez:
- 15 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg porcukor
A locsoláshoz:
- 2 dl langyos zsíros tej
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál kakaópor
Az élesztőt megfuttattam kevés langyos cukrozott tejben. Egy keverőtálban a lisztet elkevertem olvasztott vajjal, cukorral, csipet sóval, tojással és hozzáadtam az élesztős tejet, majd lágy tésztát gyúrtam. A jól összedolgozott tésztát meleg helyre tettem és megkelesztettem. Amikor kb. duplája lett a tészta, akkor átdagasztottam, majd kb. fél cm vastagságú lapra nyújtottam. A lapot megkentem a kakaóporral, porcukorral elkevert lágy vajjal, feltekertem, ahogyan a bejglit szoktam, majd 2 cm vastagságú darabokra vágtam és fektetve egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Aztán meleg helyen kelesztettem tovább kb. fél óráig, majd előmelegített, 180oC-os sütőbe tettem. Sütés befejezése előtt mindegyik tetejét meglocsolgattam pár kanál kakaós tejjel, 2-3 percre visszatettem még a sütőbe és készre sütöttem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.