”Szavazz

HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2013.12.09. 19:32 *amari

Kakaós csiga

A kakaós csigát kedveljük hidegen és melegen is reggelire, uzsonnára, vacsorára.

kakaóscsiga 006_1.jpg

Hozzávalók a tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • 4 dl langyos tej
  • csipet só

Kenéshez:

  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg porcukor

A locsoláshoz:

  • 2 dl langyos zsíros tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál kakaópor

Az élesztőt megfuttattam kevés langyos cukrozott tejben. Egy keverőtálban a lisztet elkevertem olvasztott vajjal, cukorral, csipet sóval, tojással és hozzáadtam az élesztős tejet, majd lágy tésztát gyúrtam. A jól összedolgozott tésztát meleg helyre tettem és megkelesztettem. Amikor kb. duplája lett a tészta, akkor átdagasztottam, majd kb. fél cm vastagságú lapra nyújtottam. A lapot megkentem a kakaóporral, porcukorral elkevert lágy vajjal, feltekertem, ahogyan a bejglit szoktam, majd 2 cm vastagságú darabokra vágtam és fektetve egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Aztán meleg helyen kelesztettem tovább kb. fél óráig, majd előmelegített, 180oC-os sütőbe tettem. Sütés befejezése előtt mindegyik tetejét meglocsolgattam pár kanál kakaós tejjel, 2-3 percre visszatettem még a sütőbe és készre sütöttem.

kakaóscsiga002_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kelt tészta kakaós csiga


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr755683553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása