Gyakran készítek töltött csirkét, a töltelék ízesítését és a sütés módját variálom. Most sütőzacskóban sült együtt pár egész krumplival.
Hozzávalók:
- 1,5 kg körüli egész csirke
- 2 darab egész tojás
- 2 darab szikkadt zsemle
- 1 dl tej
- só
- 1 kávés kanál őrölt fehér bors
- 1 kis kanál majoranna
- 1 kis kanál őrölt köménymag
- 1 közepes vöröshagyma
- egy csokor (8-10szál) petrezselyem levél, de használhatunk szárított levelet is
A csirkét megtisztítottam, megmostam, lecsepegtetem, papírtörlővel leitattam róla az összes vizet és kívül-belül megsóztam.
A két szikkadt zsemlét felvágtam és tejben áztattam, összemorzsáltam, ráreszeltem a vöröshagymát, hozzáadtam a tojásokat, megfűszereztem és jól elkevertem. Kicsit lágy lett a töltelék, így még adtam hozzá egy kis zsemlemorzsát is.
A kész töltelékkel megtöltöttem a csirke belsejét, a bőre alá is tettem, egy hústűvel összetűztem a bőrt, hogy benne maradjon a töltelék, bár nagyon szeretjük azt a tölteléket is, ami kifolyik a csirkéből és külön sül meg.
Egy nagy sütőzacskóba tettem a hátára fektetve csirkét, tettem még hozzá pár darab egészben, héjában megfőtt krumplit, lezártam a zacskót, majd egy tepsibe tettem és két óra alatt 180 oC-on készre sütöttem. Ennyi idő alatt szép pirosra sült. Amikor készen lett, a sütőzacskóból kivettem, a csirke mellett sült krumplival és fejes salátával tálaltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.