A töltött csirkének minden családban hagyománya van, mindenhol más-más ízesítéssel készítik.
Hozzávalók:
· 1 kg körüli egész csirke
· 15 dkg csirkemáj
· 1 tojás
· 2 szikkadt zsemle
· tej
· só
· őrölt fekete bors
· majoranna
· 1 közepes vöröshagyma
· 5-6 szál petrezselyem levél
A csirkét megtisztítottam, megmostam, lecsepegtetem és kívül-belül megsóztam.
A két szikkadt zsemlét felvágtam és tejben áztattam, összemorzsáltam.
A csirkemájat elkapartam, hozzátettem a zsemléhez a tojással együtt, ezután megsóztam, megfűszereztem borssal, majorannával, hozzászórtam az apróra vágott petrezselyemlevelet, ráreszeltem a megtisztított vöröshagymát és jól összekevertem a tölteléket. Megtöltöttem a csirkét a keverékkel, a bőre alá is tettem, meg a belsejébe, egy hústűvel összetűztem a bőrt, hogy benne maradjon a töltelék, bár nagyon szeretjük azt a tölteléket, ami kifolyik a csirkéből és külön sül meg.
Most római tálban sütöttem meg a csirkét, amit vízben áztattam használat előtt. Kis étolajat öntöttem az aljára, beletettem a megtöltött csirkét, másfél dl vizet öntöttem alá és két óra alatt 180 oC-on készre sütöttem. Ennyi idő alatt szép pirosra sült.
Köretnek tejes-vajaskrumplipüré volt hozzá és tejfölös-fokhagymás uborkasaláta.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Bella Trix (törölt) 2010.03.01. 06:45:11
ildsisy 2010.03.02. 11:23:40
Mostanában ha nem akarok zsíros olajosat enni, a töltött csirkét sütőzacskóban sütöm...isteni finom, grill csirke jellegű, nem is szárad ki, ugyanannyi idő a sütés, csak éppen saját zsírjában sül.
A cserép edénybe is finom, de nem úgy pirul meg a párolás után a csirke, ami, mint töltött cs. nagyon finom pirosan. :)
Evoé (törölt) 2010.03.02. 16:22:08