Hozzávalók:
· egész szűzpecsenye
· sütni való friss kolbász
· zsír
· só
· 60 dkg héjában főtt krumpli
Egy nagyobb egész szűzpecsenyének felszúrtam a közepét és friss sütni való kolbásszal töltöttem meg. A hús végét hústűvel zártam le. A töltött húst megsóztam, bekentem kis zsírral, betettem egy kizsírozott tepsibe, öntöttem alá másfél dl vizet, lefedtem alufóliával és így sütöttem ill. pároltam 200 oC-os sütőben egy fél óráig, ekkor levettem róla a fóliát. Mellétettem 60 dkg héjában megfőtt, meghámozott, nagyobb darabokra felvágott krumplit, amit megsóztam. A sütőt átállítottam légkeveréses módra, így sült még, takarás nélkül a sütőben a hús és a krumpli egy fél órát, amíg szép piros nem lett.
Csemege uborkával tálaltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.