”Szavazz

HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2014.08.27. 21:47 *amari

Szilvás pizza

Az unokáim nevezték el ezt a lepényt pizzának, mert első ránézésre úgy nézett ki a tepsiben a kisült tészta, mint amilyen pizzát szoktam sütni. Igazából szilváslepény készült, de kevésnek bizonyult hozzá az itthon levő szilva, így még őszibarack is került a szilva közé.

IMG_0130_szilvás.jpg

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál tejföl
  • csipet só

Töltelékhez:

  • 1 kg szilva
  • 5 darab őszibarack
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 dl tejföl
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Langyos tejbe tettem egy kiskanál cukrot, belemorzsoltam az élesztőt.

A lisztet összedolgoztam a lágy vajjal, csipet sót is tettem hozzá, hozzákevertem a cukrot, egy evőkanál tejfölt és az élesztős tejet. Lágy, kalácstészta állagúra gyúrtam az anyagokat, majd meleg helyen egy fél óráig pihentettem.

Amíg a tészta pihent és kelt, megmostam, kimagoztam a szilvát, félbe, a nagyobbakat negyedekre vágtam, lehámoztam az őszibarackot és kis cikkekre vágtam. Egy dl hideg tejben elkevertem a keményítőt, amit hozzáöntöttem az 5 dl tejfölbe, majd belekevertem az őrölt fahéjat és a cukrot. Ezeket simára kevertem.

Egy 24 x 32 cm tepsit megkentem étolajjal, majd a tésztát akkorára nyújtottam, amekkora a tepsi, ill. kicsit nagyobbra, majd kibéleltem a tepsit úgy, hogy a széleknél a tészta a perem tetejéig érjen. Egyenletesen elrendeztem a tésztán a darabolt szilvát és az őszibarackot, ráöntöttem az édes tejfölös masszát, elsimogattam a tetejét és betettem a 180 oC-ra előmelegített sütőbe és kb. 1 órán át készre sütöttem.

IMG_0018_szilvás1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: szilva lepény pizza őszibarack


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr956642989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása