Családom férfi tagjainak mostanság kedvenc időtöltése a horgászat. A zsákmányt általában visszaengedik, de azért néha a konyhába is kerül belőle. Most pisztrángot hoztak, amit egy vacsorára elkészítettem. Legnagyobb munka a halak megtisztítása, előkészítése volt. A durva munkát a vejem vállalta, így hozzám már konyhakészen került.
A megmosott, egészben hagyott haltörzseket lecsepegtettem, papírtörlővel megszárítottam, majd kb. fél cm sűrűségben beirdaltam. Ezután kívül-belül megsóztam és állni hagytam addig, amíg elkészítettem a fűszeres vajat.
20 dkg lágy vajat megsóztam, megszórtam egy csokor friss, apróra vágott petrezselyemlevéllel és három nagy gerezd zúzott fokhagymával, majd habosra kevertem az egészet. Ezzel a vajjal megkentem a pisztrángok minden oldalát, egy alufóliával bélelt tepsibe tettem, majd 220 oC fokos sütőbe tettem és légkeveréses üzemmódban 20 perc alatt készre sütöttem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.